В навечерието на 24 май от сдружение Българска история започват

...
В навечерието на 24 май от сдружение Българска история започват
Коментари Харесай

Излиза Самуил - първата книга от поредица исторически приказки

В навечерието на 24 май от съдружие " Българска история " стартират поредна самодейност. Излиза книгата " Самуил ", която ще бъде първата от поредност исторически приказки, които ще са ориентирани особено към детската публика.
" Цар Самуил е владетелят, който и до през днешния ден вдъхва почитание на млади и остарели. Неговото ръководство по съвършен метод въплъщава цялата ни история, съвместявайки в себе си присъщите за нея напредък и проваляне, покруса и популярност ", споделя Марио Мишев, координатор " Проекти " в Сдружението.
По думите му книгата ще хвърли повече светлина върху живота и делото на Самуил, проследявайки целия житейски път на владетеля. " Езикът е баснословен, само че стъпва на действителни исторически обстоятелства. Десетките илюстрации ще пренесат детското въображение в отминала ера, в която един смел мъж се изправя против византийските завоеватели, с цел да избави България ", споделя още Марио.
От " Българска история " са си сложили за цел да опишат за благосъстоянието на българската средновековна история по занимателен метод, тъй че да завоюват интереса на младите читатели. 
Първата книга от поредицата с създател Ивомир Колев ще бъде налична в края на тази седмица в онлайн магазина на Сдружението.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР