В навечерието на 130-ата годишнина от създаването на Военномедицинска академия

...
В навечерието на 130-ата годишнина от създаването на Военномедицинска академия
Коментари Харесай

ВМА ремонтира из основи ключово звено за спешни пациенти

В навечерието на 130-ата годишнина от основаването на Военномедицинска академия (ВМА) бе осветено следващото напълно реновирано звено от болничното заведение – Клиника „ Вътрешни заболявания ”, ръководена от доцент Недялко Григоров . Това оповестиха от ВМА.

Тя е профилирана в диагностиката и лекуването на незабавни животозастрашаващи положения. Наследник е на Клиника " Спешна терапия ", която за 50 години израства от незабавен кабинет, обслужван от медицински сестри и лекари-стажанти, до клиника със модерна инсталация и висококвалифицирани медици.

" Изключително съм благополучен, че успяхме да сбъднем този план и да създадем положителни условия за работа за вас, с цел да сте хора със самочувствие и да дава отговор на вашия ценз, който сте потвърдили от позиция на професионализъм. Спомняте си при какви условия работехте преди. Искам да ви уверя, че тази мощна институция – ВМА, стои зад вас ", съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS.

" Всичко, което вършим е в името и на по-добрата грижа за нашите пациенти – да се усещат удобно, даже и в най-невралгичната точка. За никого не е загадка, че вие работите под непрестанен стрес , освен тъй като има скупчване на доста пациенти, само че тук идват изнервени пациенти, изнервени близки. Това са вербални офанзиви, които вие удържате всеки ден с професионализъм, за което извънредно доста ви благодаря:, сподели още началникът на ВМА и пожела здраве и шанс на екипите и техните близки, които също им вдъхват кураж в тези времена на тествания.

През последната година и половина Клиника „ Вътрешни заболявания ” се включи интензивно в борбата с COVID-19 – нейните екипи осъществяваха така наречен триаж на пациентите и ги насочваха след консултация надлежно за домашно лекуване или хоспитализация в COVID-звената на ВМА. А специализантите са включени и във имунизационните екипи на болничното заведение.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР