В навечерието на 115-ата годишнина от Независимостта на България честванията

...
В навечерието на 115-ата годишнина от Независимостта на България честванията
Коментари Харесай

В навечерието на 22 септември: Тържествата във Велико Търново започнаха

В навечерието на 115-ата годишнина от Независимостта на България честванията към този момент започнаха. Старата ни столица се готви да посрещне всички, пристигнали да си спомнят събитията от 22 септември 1908 година

Тържествата във Велико Търново продължиха през целия ден

Именно в столицата на Втората българска страна на тази дата княз Фердинанд прочита манифеста, с който България декларира пред Европа и света, че е свободна и самостоятелна от Османската империя страна с право да бъде пълновръстен член на интернационалната общественост.

Снимка: bTV

В навечерието на празника през днешния ден военни духови оркестри дефилираха в центъра на града. Международният фестивал е знаков за Деня на Независимостта. Сред участниците тази година е и Духовият оркестър на Кралските военновъздушни сили на Кралство Белгия.

Даже към този момент мога да кажа, че базата е заета напълно, изясни Деница Николова, админ в хотелски комплекс в Арбанаси

В утрешния ден си подсещаме за устрема на народа ни за самостоятелна страна и за смелостта и предвидливостта на българските политици, държавници и дипломати от това време.

bTV ще направи феновете съпричастни с честванията за 22 септември в предаванията „ Тази заран “ и „ Преди обед “, както и в новинарските излъчвания на bTV.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg