В националното външно оценяване по български език и литература след

...
В националното външно оценяване по български език и литература след
Коментари Харесай

Аудиозапис вместо диктовка при националното оценяване по български език след 4 клас

В националното външно оценяване по български език и литература след 4-ти клас ще има промени. Занапред, текстът за диктовката ще бъде пускан на аудиозапис, вместо да бъде четен от преподавател, както е сега.

Целта на смяната е бързината на четене да бъде идентична за всички възпитаници и да се преодолее казусът, произлизащ от прочит, несъответен с нужното движение за писане в обособените класове, изясняват от просветното министерство пред БНР.

Родители желаят смяна на формата на националното външно оценяване по математика

Оттам считат, че получената информация за правописните умения на учениците след смяната в изпита ще е по-надеждна, тъй като няма да е функционалност на индивидуален фактор. В случай на нередовност на устройството, възпроизвеждащо записа, и до неспособност учениците да изслушат текста за диктовката, шефът на образователното заведение обезпечава аварийно устройство, прецизират от ведомството.

Националното външно оценяване по български език и литература след 4 клас тази година ще се организира на 27 май. Очаква се смяната в изпита да влезе в действие тогава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР