„В НАТО няма статут на страна членка наблюдател – ако

...
„В НАТО няма статут на страна членка наблюдател – ако
Коментари Харесай

Военният министър: 80% от техниката в България е съветска, нямаме 12 млрд. за нова

„ В НАТО няма статут на страна членка наблюдаващ – в случай че България желае да има войска, би трябвало да поддържа техниката си . МиГ-29 може да бъдат употребявани до 2029 – 2030 година, за какво да ги изхвърляме,?” разяснява в „ Тази сутрин” военният министър Красимир Каракачанов.

„ 80% от техниката в България е бивше руско произвеждане, само че това е по този начин при доста страни – да вземем за пример Полша, която не знам да е проруска”, уточни той.

„ Може ли България да извади 10 – 12 милиарда евро , с цел да се превъоръжи напълно с натовска техника?”, попита той.

По думите му гостуването на някогашния боен министър Николай Ненчев преди него в предаването е било занимателно, само че не е имало истина в думите на предшественика му.

„ След като ремонтирахме 6 мотора на МиГ в Полша, поляците отхвърлиха. Защото купуват аварийни елементи от Русия. Руснаците ги заплашиха, че ще им спрат аварийните елементи след изработен ремонт без лиценз”, уточни той.

„ Ненчев не ви отговори на въпроса за медиаторите. Известно e, че като се употребяват медиатори, цената набъбва . А тук а са употребени две компании. Във военно-промишления комплекс компаниите на са Червения кръст, вземат пари за работата си”, сподели Каракачанов.

„ Имало наказания – само че за закупуване на нова техника. Когато става въпрос за поддръжка на съществуваща техника, сходни търговски контракти са разрешени”, сподели той.

„ Предстои сключване на рамков контракт за идващите 4 години – за поддръжка на до 15 самолета МиГ-29, т.е. всичките, които имаме. Поръчваме частите – плащаш, като тръгнат. Не плащаш 40 млн. предварително”, разяснява той.

По думите му се падат по 100 часа нальот на година на аероплан, и по към 30 на водач, до момента в който нормата в НАТО в 100 часа на водач, тъй че е добре да го увеличим.

Каракачанов разяснява и стабилността на обединението – в светлината на напрежението сред Волен Сидеров и Валери Симеонов.

„ Правителството зависи от четирите съдружни сътрудници, който и да се отдръпна, ще има рецесия. Симеонов има едни визии, Сидеров – друго. Истината е, че не трябваше да се излиза с толкоз остри позиции. Но Русия не е фактор, който да сътвори проблеми – нито в дребната, нито в огромната коалиция”, сигурен беше Каракачанов.

„ Не е редно който и да е посетител на България да слага своя хазаин в такава ситуация”, разяснява той визитата на патриарх Кирил.

По въпроса за думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че Кърджали е част от душевните граници на турците, Каракачанов попита за какво да не повдигнем, въпроса за тракийските България по време на визитата на турския президент във Варна.

С над 1000 индивида е повишен съставът на Министерство на вътрешните работи за 10 месеца. Но истината е, че има доста какво да се направи. Министерство на вътрешните работи не предава функционалностите си с възможното въвеждане на частната защита – и в този момент се прави в доста села”, уточни още Каракачанов.

Относно концепцията за възобновяване на строителни войски, това би могло да стане, само че в случай че се вкара наложителната наборна работа. По думите му там биха могли да отбиват службата си необразованите и малограмотните, които да запълнят празнотите в образованието си, до момента в който в това време се учат и на поминък.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР