В нашата представа балансираната закуска включва най-често зърнени закуски и

...
В нашата представа балансираната закуска включва най-често зърнени закуски и
Коментари Харесай

Ето какво закусват децата по света

В нашата визия уравновесената закуска включва най-често зърнени закуски и храни, плодове, яйца и млечни артикули. Редица изследвания са открили, че децата, които закусват постоянно, демонстрират по-добри резултати при запаметяване и асимилиране на нови познания и умения, което от своя страна води до по-добро показване в учебно заведение. Те имат и голям брой други прерогативи като по-висок дневен банкет на плодове и зеленчуци, по-добри хранителни привички и постоянно поддържат здравословно тегло. На другата прекаленост – децата, които пропущат утринното хранене, постоянно се усещат изтощени, раздразнителни и неспокойни.

Тук са подбрани няколко любопитни и обичайни здравословни хрумвания за закуски от целия свят, които ще ви удивят. Ако сте по-експериментаторски настроени през уикендите, когато имате повече време, можете да превърнете закуската в същински мотив за пътешествия. Това ще ви разреши виртуално да бъдете една седмица във Франция, а идната в Италия.

В Япония децата постоянно закусват ориз, който е много надалеч от нашето мляко с ориз. Те го комбинират с пюре от ферментирала соя, което назовават „ нато “.

Кашата несъмнено е един от най-разпространените артикули, подобаващи за закуска. В Китай обаче имат своя версия, която се назовава конгий (оризова каша). Тя постоянно се комбинира с тофу и някакъв тип месо...

В Израел постоянно залагат на Шакшука, локален деликатес, който се прави от яйца, доматен сос и лук.

В Италия залагат на роднината на френския кроасан, който се назовава корнето. Той е по-плътен като текстура и нормално е по-сладък.

Във Финландия залагат на каша от овесени ядки за закуска, постоянно комбинирана с боровинки.

Турската закуска включва самун, яйца, маслини, сирена, мед и конфитюри.

Навсякъде по света, несъмнено, залагат на обичаните ни зърнени закуски, в композиция с мляко и плод, които са доста лесни за подготвяне и чудесни на усет.

Източник: woman.hotnews.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР