В нападенията, определени от властите като терористична проява, има и

...
В нападенията, определени от властите като терористична проява, има и
Коментари Харесай

Последно: Ето Кой Е Похитителят От Франция!

В нападенията, избрани от управляващите като терористична демонстрация, има и четирима ранени.

Преди да вземе заложници в супермаркет в град Треб, нападателят прострелял в главата един човек в Каркасон. Двата града са на 20 минути път с кола един от различен, съобщи Ройтерс, цитирайки полицията.

Телевизия Бе Еф Ем Те Ве заяви, че нападателят е прострелял един човек в кола и ранил различен, след което откраднал автомобила. Колата е открита на паркинга пред супермаркета в Треб.

" Името му е Редуан Лакдим, на 26 години. Бил е прочут на полицията за дребни престъпления. Следяхме го и смятахме, че не е радикализиран, само че той ненадейно мина към деяние ", сподели Колон пред публицисти в Треб.

Лакдим, който взе заложници в супермаркет в Треб, бе убит от силите на реда. В акцията против Лакдим са простреляни жандармерист и различен боен.

Простреляният жандармерист е 45-годишен подполковник. Той непринудено се сменил с един от заложниците, който терористът държал като жив щит, съобщи Колон.

Жандармеристът оставил мобилния си телефон включен на една маса, което разрешило на силите за сигурност да чуват ставащото в супермаркета. Когато чули изстрели, специфичните елементи нахлули в супермаркета и простреляли Лакдим.

Вътрешният министър похвали жандармериста за " геройската му демонстрация ". " Искам да похваля храбростта на подполковника, който е тежко ранен. Той се смени със заложника, който терористът държеше пред себе си като прикритие. Това е геройска демонстрация ", съобщи Колон.

По-късно радикалната ислямистка формация " Ислямска страна " пое отговорност за нападенията в Южна Франция, само че не даде доказателства в поддръжка на това изказване.
В изказване на организация Амак в приложението Телеграм ИД декларира, че нападателят бил " боец на халифата, който работил в отговор на апела " на ИД да се атакуват страните членки на интернационалната антиджихадистка коалиция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР