В началото на валутния пазар в понеделник доларът покачва стойността

...
В началото на валутния пазар в понеделник доларът покачва стойността
Коментари Харесай

Доларът расте. САЩ и Китай поставиха търговската война на пауза

В началото на валутния пазар в понеделник доларът повишава цената си, откакто в неделя американският финансов министър Стивън Мнучин съобщи, че Вашингтон и Пекин " са сложили комерсиалната война на пауза ".

По думите му вследствие на двустранните договаряния двете страни на процедура са се отказали от концепциите за взаимно повишение на митническите цени. Икономическият консултант на Тръмп, Лари Кудроу, също акцентира, че съглашението, което двете делегации са сключили в събота, основава основа за решение на казуса с несъответствието в търговията.

Тези мнения и съживиха очакванията за намаляване на напрежението в комерсиалните отношение сред двете най-големи стопански системи в смета. Благоприятната вест за световната стопанска система и всички пазари още веднъж възбудиха апетита към риска на вложителите.

Днес сутринта американската валута пораства по отношение на японската с 0,5% - до курс 111,35йени за $, като обнови максимума си от четири месеца насам.

Еврото поевтинява с 0,2 % до $1,1749, откакто преди този момент бе спаднало до след това снижения до равнището $1,1743 - най-нисък курс на общата валута към американската от за последните пет месеца.

Британският фунт стерлинг през днешния ден губи 0,3 % от цената си до равнище $1,3439, падайки до най-малък курс от края на декември насам.

Индексът на $, който отразява динамичността на американските пари по отношение на кошница от 6 съществени международни валути, в понеделник сутринта пораства с 0,2 %, до 93,870 пункта.

Инвеститорите чакат в сряда публикуването на протокола от последното съвещание на Федералния запас, с цел да се ориентират дали има повече светлина към темповете на повдигане на главните лихви в Съединени американски щати до края на тази година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР