В началото на валутната търговия в понеделник стойността на американския

...
В началото на валутната търговия в понеделник стойността на американския
Коментари Харесай

Паундът става все по-евтин спрямо основните световни валути

В началото на валутната търговия в понеделник цената на американския $ спада леко по отношение на еврото и се качва към йената. Британската лира става все по-евтина във връзка с международните валути при възходящи упования за понижаване на главния лихвен % от Банката на Англия през идната седмица.

Американските тържища са закрити в понеделник поради националния празник Деня на Мартин Лутър Кинг.

Фокусът на валутните търговци тази седмица са съвещанията на Банката на Япония и Европейската централна банка.

Японската централна банка няма да промени главните параметри на паричната политика след срещата на 20-21 януари. Но в същото време може леко да усъвършенства икономическата прогноза за настоящата финансова година, като вземе поради стимулиращите ограничения, оповестени в края на предходната година, споделят специалистите.

Икономисти и анализатори също по този начин не чакат смяна в политиката на Европейската централна банка, само че те ще чакат информация от регулатора по отношение на " стратегическия обзор " на политиката, за която преди време приказва ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард, написа The Wall Street Journal.

Данните за продажбите на дребно в Обединеното кралство, оповестени предишния петък, покачиха упованията Банката на Англия да понижи лихвите по време на съвещанието си на 29-30 януари.

" Паундът е благоразположен към по-нататъшно рухване ", съобщи шефът на изследователския институт Gaitame.com Ltd. в Токио Такуя Канда. " Инвеститорите чакат данните от декември за английския пазар, което евентуално ще им разреши да преценяват вероятността от понижаване на лихвите ", цитира организация Bloomberg специалиста.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава по отношение на американската до $1,1099 за евро спрямо $1,1092 в края на миналата сесия.

Доларът пораства към японските пари с 0,04% - до 110,18 йени против 110,14 йени в петък.

И еврото нараства по отношение на йената с 0,08% - до 122,29 йени против 122,19 йени.

Фунтът стерлинг в понеделник се обезценява по отношение на $ с 0,22%, до $1,2988 за паунд от $1,3016 $ за паунд и по отношение на еврото - с 0,24%, до 1,1704 евро за паунд при 1,1732 евро за паунд при закриване на предходна сесия в петък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР