В началото на валутната търговия в петък еврото се разменя

...
В началото на валутната търговия в петък еврото се разменя
Коментари Харесай

Еврото поевтинява на фона на проблемите с бюджета на Италия

В началото на валутната търговия в петък еврото се разменя по най-малък за седмицата курс по отношение на $. Критиките на Европейската комисия по адрес на популисткия план за бюджета на Италия пораждат у вложителите безпокойства политически и финансови напрежения в еврозоната.

Сутринта общата валута се пробва леко да компенсира спада си от през вчерашния ден като се повишава едвам видимо от $1,1447 до $1,1457.

Европейска комисия видя в проектобюджета на Италия за 2019-а съществени нарушавания на бюджетните правила на съюза. Запланираните разноски са прекомерно огромни, структурния недостиг не се понижава, задлъжнялостта на страната не се понижава до изискваните в Европейски Съюз нива, се показва в писмото до италианския министър на стопанската система.

В същото време фунтът стерлинг нараства по отношение на $ с 0,1%, до $1,3025 за паунд, доколкото валутните трейдъри възприеха положително резултатите от договарянията на Европейски Съюз с Англия за Brexit, макар неналичието на прогрес.

Както съобщи ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, излизането на Обединеното Кралство от Европейски Съюз без контракт съставлява заплаха и за давете страни. Той поддържа концепцията на английския министър председател Тереза Мей за продължение на преходния интервал след Brexit.

Днес японската валута се намалява по отношение на американската до 112,46 йени за $, откакто в четвъртък " зелените пари " изгубиха 0,4 % от цената си към йената.

Това бе обвързвано с световното бягството от инвеститорския риск на фона на геополитическото напрежение сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия, комерсиалните несъгласия сред Вашингтон и Пекин и безпокойствата за Италия и еврозоната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР