В началото на ваксинационната кампания българи сигнализираха, че след поставяне

...
В началото на ваксинационната кампания българи сигнализираха, че след поставяне
Коментари Харесай

Ваксинирани с две дози срещу COVID-19 в чужбина, не могат да си поставят трета у нас

В началото на имунизационната акция българи алармираха, че след слагане на първа доза ваксина в чужбина, не могат да слагат втора доза у нас. Този проблем след това беше оправен, само че в този момент се оказва, че няма алтернатива, при която при приключен курс на имунизация в чужбина, у нас да се слага, предава БТВ.

Борислав Иванов взема решение да си сложи трета доза в родния си град Русе. Тъй като е живял няколко години в Румъния, първите две дози са сложени в Букурещ. Оказва се, че имунизационният му цикъл в чужбина не може да бъде приет у нас съгласно осведомителната система.
Гърция понижава времето за използване на третата имунизационна доза на три месеца
Комисията за имунизация към Министерството на здравеопазването на Гърция реши да се ползва третата доза от имунизацията против Covid-19 за...

„ Реших, тъй като твърдо имам вяра, че това е методът да се избавим от пандемията. Имам и дребна щерка на няколко седмици и желая да защитя фамилията си оптимално “, споделя Борислав. По думите му слагането на трета бустерна доза му е отказано от РЗИ, защото системата на имунизационния указател не покрива случая. Системата е създадена с вид, в който е допустимо слагане на първа доза в чужбина, а втора у нас. Казусът с бустерната доза обаче не попада.

„ Да кажем аз съм приключил имунизационния цикъл в Румъния и защото съм от Русе, ми е доста елементарно да отида до такава степен. Но да кажем, че има хора, които са се ваксинирали в Австралия и са се завърнали в България. Това значи, че те би трябвало да се върнат назад в Австралия, с цел да си слагат трета доза. Това е цялостен парадокс, който би трябвало да се позволи “, счита Борислав. В обстановката на Борислав са и други наши сънародници. От здравното министерство обявиха, че работят по казуса.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР