В началото на учебната година Fibank (Първа инвестиционна банка) и

...
В началото на учебната година Fibank (Първа инвестиционна банка) и
Коментари Харесай

Fibank и Mastercard представят дигитална платформа за развитие на ранна финансова грамотност за децата

В началото на образователната година Fibank (Първа капиталова банка) и Mastercard показват своя нов взаимен план – цифрова платформа за игра сред родители и деца Ninjiro, която развива финансовата просветеност и предизвиква обществената отговорност.

Ninjiro е приложение във Viber среда, което обезпечава занимателна онлайн връзка сред родители и деца, задаване на задания и цели, доклад на достиженията на детето и възнаграждаване с платежни точки за селекция от ваучери. Малчуганите над 7 години към този момент има по какъв начин елементарно и бързо да получават цифрово “заплащане ” за осъществяването на сложени от родителя и да избират сами в какво да влагат изкараните средства през приложението.

С Ninjiro осъществяването на задания е забавно и занимателно. Проучванията демонстрират, че в България Viber е най-използваната среда за връзка родител-дете и точно заради тази причина приложението е построено там. Ninjiro улеснява и основава потребни привички в фамилията.

Платформата е неповторима и с детайла на обществена отговорност – за първи път насъбраните точки от детето освен могат да послужат за действително закупуване на ваучер от и, само че и да бъдат вложени в разнообразни дела - засаждане на дърво и поддръжка на пчелен кошер посредством платформата. По този метод Ninjiro дава отговор на условията на новата епоха на обществен активизъм, предстоящ от младите консуматори. Родените след взрива на дигитализацията (т.нар. digital natives), изискват от фирмите действителни задължения и дейности – 77% от тях имат вяра, че международните марки имат по-голям капацитет да осъществят положителна смяна от държавните управления, а 84% считат, че единствено виновните компании би трябвало да осъществят облага. Социалният активизъм е „ идващото огромно нещо “ - към този момент прекосяваме от „ ерата на корпоративната отговорност “ и даренията към „ ерата на устойчивостта “, в която цифровите нововъведения са длъжни да решат и улеснят индивида в действителна негова обстановка.

Името Ninjiro е определено особено, с цел да дава отговор на задачата си - в превод от японски значи „ разпореждам на различен човек да извърши задача “.

Ролята на мулти инфраструктурна компания като Mastercard е да гледа напред в бъдещето и да създава нововъведения, които в един миг ще станат незаменима част от всекидневието на хората. Ние влагаме в разработки и внедряване на по-бързо, по-лесно и по-удобно самообслужване в разнообразни обстановки, допустимо с помощта на картовите заплащания, цифровата еднаквост, киберсигурността. В огромните супермаркети в София към този момент има каси на самообслужване, където децата оказват помощ на родителите си да свикнат да се самотаксуват, просто тъй като за тях това е интуитивно и предстоящо. С Ninjiro родителите пък имат опция да оказват помощ на децата си да си слагат цели, да съблюдават обещанията си и да изкарват платежни точки по занимателен метод, които освен да влагат в предмети, само че и да създадат нещо положително, показа Ваня Манова, Регионален управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.



Грижата за създаване на финансова просвета в ранна възраст е непрекъснат приоритет за Fibank. През годините предложихме дебитни карти за деца и младежи, получили извънредно позитивни мнения от тях и родителите им. Надградихме техните благоприятни условия, като запазихме високата им сигурност и атрактивни условия, уточни господин Никола Бакалов, Главен изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет на Първа капиталова банка.

Партньори на плана са Rakuten Viber, RoboLabs, DigitalKidZ и Асоциация Родители. Клиентите на Fibank могат да се възползват и от: към всяка издадена детска или тийн дебитна карта Mastercard, получават като подарък аксесоар за заплащане и опция за присъединяване за следните награди - всяка седмица 10 безжични слушалки, а в края на акцията петима ще сграбчен смарт часовник с paywatch функционалност. Промоцията продължава до 9 октомври 2022 година

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР