В началото на този месец ви съобщихме новина, излязла от

...
В началото на този месец ви съобщихме новина, излязла от
Коментари Харесай

Сливането на Xerox с HP Inc. изглежда все по-вероятно

В началото на този месец ви съобщихме вест, излязла от страниците на Wall Street Journal за проект на Xerox Corp. да придобие бизнеса на Hewlett-Packard с принтери, копири и компютри, който е единен под шапката на HP Inc. Изданието цитира свои достоверни източници, осведомени със обстановката. През тази седмица, новината за вероятно обединение на двете компании стартира да намира все по-голямо съображение с деяние на известния вложител Карл Айкън.

Айкън е придобил дялово присъединяване в HP Inc. на стойност $1.2 милиарда и се застъпи за сливането, изразявайки мнението си, че един сходен ход може да донесе сериозна финансова полза за акционерите на двете компании, предава Reuters. Айкън, който има дял 10.6% в Xerox, има към този момент и 4.24% от акциите на HP. Говорител на компанията е декларирал пред медията, че са наясно с подхванатата от вложителя стъпка и HP се пробва постоянно да работи в полза на своите акционери.

Xerox са отправили предложение на HP за закупуването на компанията за $33 милиарда в акции и кеш – повече от три пъти от цената на самите Xerox. От HP признават за предлагането, само че отхвърлят да назоват сумата, която Reuters разкриха по-рано този месец,

„ Смятам, че един сходен съюз е логически “, споделя Айкън в изявление за Journal. „ Аз имам вяра доста мощно в синергиите “, продължава той, добавяйки, че „ евентуално ще има избор сред кеш и акции, и аз бих предпочел сигурно акциите, вземайки поради положителното мениджърско управление “. Американският милиардер разкрива, че той е почнал да обръща по-голямо внимание на HP още в края на февруари и да купува дялове в компанията през април, което е траяло доникъде на август, само че не го е правил с мисъл за вероятно обединение на двете компании.

Reuters припомня, че това не е първата договорка, която Айкън предизвика в закупуването на по-голяма компания от по-малка. През юни веригата казина Eldorado Resorts Inc. се съгласяват да закупят по-голямата Caesars Entertainment Corp. за сумата от $17.3 милиарда, като по-рано Айкан си е обезпечил място в борда на шефовете на Caesars.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР