В началото на тази седмица Reddit потребителят с никнейм Jazzlike-Draw-3634

...
В началото на тази седмица Reddit потребителят с никнейм Jazzlike-Draw-3634
Коментари Харесай

Предложиха начин за стартиране на Linux приложенията по подразбиране във Windows

В началото на тази седмица Reddit потребителят с прякор Jazzlike-Draw-3634 показа своето забавно предложение OpenInWSL , което значително опростява живота на потребителите на лични компютри. Тази стратегия дава опция да се употребяват приложенията, стартирани посредством софтуерен пласт за съгласуемост Windows Subsystem for Linux (), като стратегии по дифолт. Тоест, в този момент потребителят може да накара всяко Linux приложение да се започва в средата на Windows 10 непосредствено от файловия управител посредством елементарен клик с мишката без да се постанова потреблението на каквито и да било командни файлове, потребителски код, команди в терминала и други сходни особености.

Нещо повече, основателят на тази стратегия е дал на всички богати благоприятни условия за още по-комфортна работа. Така да вземем за пример, след инсталирането на OpenInWSL в контекстното меню се появява спомагателната точка „Стартирай във WSL“. Това е в действителност потребно за непрекъсната работа с огромен брой файлове. Има и опция за основаване на асоциации и за тяхното ръководство, с цел да може да става обикновеното прекачване на файлове с разнообразни формати от Windows към Linux и противоположното. Друг доста значим миг е, че OpenInWSL се интегрира с GWSL и wslg, като програмистът предлага GWSL.

Предложените благоприятни условия са в действителност значими и комфортни. Потребителят може да употребява OpenInWSL да вземем за пример, с цел да размени общоприетия текстов редактор Notepad на gedit и по този метод gedit ще стартира да се употребява по дифолт за редактиране на всички текстови файлове . И още, не е належащо стартирането на WSL средата за отварянето на съответния текстов файл – нещо, което сигурно ще опрости работата на някои консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР