В началото на тази година Apple съществено намали прогнозите за

...
В началото на тази година Apple съществено намали прогнозите за
Коментари Харесай

За да оправи падналите продажби Apple помоли доставчиците да намалят цените

В началото на тази година Apple значително понижи прогнозите за тримесечния приход в своя финансов доклад и за първи път в своята история призна, че новите iPhone не се продават добре. Това самопризнание струваше на компанията от Купертино няколко милиарда $ пазарна капитализация. Днес деловото издание Nikkei заяви, че Apple се е обърнала към доставчиците на съставни елементи с деловото предложение да понижат цените на съставените елементи с 10%.

Досега неведнъж бе изтъквано, че точно непрекъснатият растеж на цените съставените елементи е една от главните аргументи за повишаването на iPhone. И защото Apple не желае да понижава рентабилността, подвига цените на своите смарт телефони. Ако предоставената от Nikkei информация е вярна, оказва се че Apple желае да реши казуса с прекомерно високата цена на iPhone, която е безспорната причина за намалялото търсене, за сметка на доставчиците. Които така и така понесоха немалки загуби.

Според тази информация, за първи път от 2016 година всичките 19 доставчика на съставни елементи за iPhone имат значителен спад в приходите. Така да вземем за пример, китайската компания Catcher, произвеждаща металните корпуси за iPhone X, регистрира спад на прихода от 28%. Доходът на Largan Precision, която дава камерите за iPhone, се срина с 33,6%.

Продажбите на iPhone нееднократно бяха по-ниски от предстоящото, само че в този момент тактиката с повишение цените на смарт телефоните не сработи. Може би Apple е достигнала лимита.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР