В началото на следващата година Русия може да нахлуе в

...
В началото на следващата година Русия може да нахлуе в
Коментари Харесай

Ето го планът на Путин за инвазия в Украйна


В началото на идната година Русия може да нахлуе в Украйна. За риск от война предизвестяват западните разследващи служби. Според данни на американското разузнаване Русия възнамерява инвазия със 175 000 бойци.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Владимир Путин може би още не е взел решение дали да нападне Украйна, само че сигурно ще има потенциала да го направи, в случай че реши. Вашингтон уточни, че съществена задача сега на НАТО и Запада ще е да покаже на Кремъл, че в случай че извърши нахлуване, ще има тежки последствия, в това число стопански, които страната не е виждала до момента.

Германският вестник „ Билд”, базирайки се на свои източници от службите, разкри какъв е проектът на Русия за инвазия в Украйна. Той се състои от три етапи, като всяка една от тях може да бъде последна, в случай че реакцията на западните страни докара до преоценка на обстановката. Първата фаза от възможната инвазия в Украйна е „ Фаза 1: Юг”. Тя включва нахлуване в южната част на страната с десантни кораби. Град Одеса ще е съществена цел на съветския агресор, като задачата на тази фаза ще е отделяне на Южна Украйна от останалата част от страната. Освен това Путин ще построи кулоар от Русия до натовска Румъния.

„ Фаза 2: Североизток” цели нанасяне на тежък удар и по източната част на Украйна и намаляване на опцията на украинските въоръжени сили да противодействат. Планирано е съветските танкове да напреднат към Днепър и Полтава. Руснаците ще пресечен електричеството на огромните градове, ще блокират доставката на газ и храна, и след седмици ще нахлуят в капитулиращите градове като „ спасители”, които ще избавят украинското население от апетит и гибел. „ Фаза 3: Киев” планува завладяването на столицата. Това може да се случи и при започване на войната, в случай че събитията го постановат. Настъплението към Киев ще се случи от север. Сред стратезите на НАТО има неустановеност дали режимът на Лукашенко ще взе участие във военните дейности от Беларус. Все отново не е изключен подобен сюжет. Ако проектът за нахлуване на Русия се окаже сполучлив, 2/3 от територията на Украйна могат да попаднат под съветски надзор.



Източник: BILD.de

Bild.de

 Ето го проектът на Путин за инвазия в Украйна (КАРТА)


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР