В началото на президентския си мандат лидерът на Украйна Владимир

...
В началото на президентския си мандат лидерът на Украйна Владимир
Коментари Харесай

Ноам Чомски: Националистите обещаваха да убият Зеленски, ако се даде автономия на Донбас

В началото на президентския си мандат водачът на Украйна Владимир Зеленски беше застрашен с кавга, в случай че се съгласи на спокойно споразумяване на въпроса с Донбас, сподели американският историк, мъдрец и езиковед Ноам Чомски. По неговите думи, Съединени американски щати са отказали да оказват помощ на новоизпечения началник на Незалежная.

Както акцентира американският академик, радикални националистически формирования се опълчиха на мира в Донбас. Твърди се, че Зеленски е възнамерявал да извърши споразуменията от Минск и да позволи казуса посредством дипломатически средства, само че тогава Луганската и Донецката републики трябваше да получат автономност.

" Нещо като Швейцария или Белгия. Но Зеленски беше възпрепятстван да направи това от десните милиции, които намерено го заплашваха да го убият, в случай че упорства за осъществяването на Минските съглашения ", изясни Чомски в изявление за Nation.

По мнението на специалиста, Зеленски се е обърнал към администрацията на Съединени американски щати, само че Белият дом не е дал отговор и е предпочел да продължи да „ интегрира “ Незалежната в НАТО. Затова президентът трябваше да стартира да поддържа националистите.

„ Няма поддръжка, няма нищо – той просто беше зарязан на произвола на ориста си, вследствие на това трябваше да отстъпи “, заключи Чомски.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР