В началото на октомври ще започне разширяването на Софийския околовръстен

...
В началото на октомври ще започне разширяването на Софийския околовръстен
Коментари Харесай

В началото на октомври започва разширяването на Софийския околовръстен път

В началото на октомври ще стартира разширението на Софийския околовръстен път от квартал " Младост " до автомагистрала " Тракия ". Това разгласи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия районният министър Петя Аврамова. През есента ще бъдат открити предварително и нови 10 километра от автомагистрала " Хемус ".

" Хемус ", " Струма " и разширението на околовръстното на София са трите огромни инфраструктурни обекти, които ще се извършват през есента. Разширяването на околовръстното на София ще стартира от пътен възел " Младост " и ще завърши до Автомагистрала " Тракия ". Отсечката ще е 6 км ще коства 144 млн. лева, като кабинетът към този момент гласоподава преди дни 14 милиона към районното министерство. Разширяването на пътя с по три ленти за придвижване в посока, надлези и прелези се чака да отпуши трафика по Околовръстното в този сектор.

Есента ще бъдат пуснати предварително и 10 км. от Автомагистрала " Хемус " сред пътен възел Боаза до Ябланица, разгласи районният министър Петя Аврамова.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Отчуждителните процедури забавиха сектора от Буховци до Белокопитово, към този момент имаме завършила отчуждителна процедура, с помощта на измененията в Закона за държавната благосъстоятелност. 08:19:10 - Така че стартират и останалите 15 км. от сектора.
По идващите 134 км. от " Хемус ", разграничени на 6 обособени лота, се строят първите три: Боаза- п.в. " Дерманци ", Дерманци-Каленик, Каленик-пътя Плевен-Ловеч.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Автомагистрала " Хемус " е един от предпочитаните обекти, в действителност отвесните прави Видин-Ботевград, Русе-Велико Търново, автомагистрала Струма, автомагистрала Европа и автомагистрала Хемус са целите на държавното управление и на АПИ, и на Министерство на регионалното развитие.
По Автомагистрала " Струма " се чака позволение за градеж на тунела " Железница " и сектора след него. Есента ще има фирма-изпълнител и за Кресненското дефиле.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Това е най-трудният за прекосяване, и предпочитан за нас сектор, като в този сектор имаме най-тежките уреди - виадукти, мостове, тъй че изборът на реализатор следва.
Ремонтът на изгорелите уреди при километър 62-и край Дупница ще продължи към 4 месеца.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Пожарът на Автомагистрала " Струма " е един образец по какъв начин безхаберието на хората може да докара до съществени произшествия, които костват доста пари на българските данъкоплатци.
Сумата, която ще заплати АПИ и надлежно българските жители, е надлежно 1,8 млн. лева

Кабинетът даде зелена светлина и за построяването на пътя Мездра-Ботевград, част от коридора Видин-Ботевград. Сумата: 420 млн. лева

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Имаме определен реализатор за лот 2, който е от Мездра, секторът откъм Мездра, и чакаме да бъде определен реализатор тези дни и за лот 1, тъй че тази есен стартира дълго чаканият ремонт на този път.
Паралелно се работи и по строителството на пътя Видин-Ружинци. Очаква се пътят да облекчи трафика и обезпечи повече вложения в Северозападна България.

 Петя Аврамова: Тази есен ще бъдат пуснати нови 10 км от автомагистрала Петя Аврамова: Тази есен ще бъдат пуснати нови 10 км от автомагистрала "Хемус "
В началото на октомври следва да стартира строителството на разширението на Софийския околовръстен път от Младост до Автомагистрала "Тракия ". През есента ще има...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР