В началото на октомври Русия започва клинични изпитания на нова

...
В началото на октомври Русия започва клинични изпитания на нова
Коментари Харесай

Русия ще тества нова ваксина срещу Covid-19

В началото на октомври Русия стартира клинични тествания на нова ваксина против ковид - Betuvax-CoV-2, заяви фондация Сколково. Разрешение за тестване е издадено от Министерството на здравеопазването.

Предвижда се клиничните тествания да продължат до 31 август 2022 година и в тях да вземат участие 170 доброволци от Санкт Петербург и Перм.

„ Ваксината не носи генетичен материал, и не съдържа спомагателни консерванти, стабилизатори и неорганични адюванти, което свежда до най-малко рисковете от странични резултати “, споделиха от Фондацията.

Препаратът съдържа единствено повърхностни антигени на ковид, което разрешава да се понижи наличието на протеин и затова да се понижи неговата алергенност.

Според резултатите от предклиничните изследвания, Betuvax-CoV-2 демонстрира положително равнище на сигурност и резултатност с образуването на високи титри на антитела при животни.

Русия е записала пет ваксини против COVID-19. Първата - " Спутник V " е основана от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ с поддръжката на RDIF и се употребява необятно за всеобща имунизация. Препаратът е утвърден в 70 страни.

Руснаците също имат достъп до „ EpiVacCorona “ от новосибирския център „ Vector “ и „ KoviVak “ от Центъра Чумаков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР