В началото на новата спортна година, все повече почитатели на

...
В началото на новата спортна година, все повече почитатели на
Коментари Харесай

Dota 2 е най-гледаният eSports в края на 2020 г.

В началото на новата спортна година, от ден на ден фенове на електронните спортове умерено връщат лентата обратно и ревизират статистиката, с цел да открият кои са някои от най-гледаните електронни спортове през годината. Предварително би трябвало да посочим и една детайлност, в един избран интервал точно електронните спортове се трансфораха в единствените дейни и по това време уредници и играчи съумяха да намерят вярната формула за привличането на колкото се може повече фенове.

Електронните спортове съумяха да привлекат даже настоящите спортни почитатели, които да премерят сили във виртуална среда, с цел да проверим какъв брой надалеч от действителността са в действителност някои надпревари. Благодарение на стрийминг платформите, към този момент можем да се срещнем публично с кралят на електронните спортове. Според разбор на Twitch, някои от най-гледаните дисциплини са League of Legends и Counter-Strike:GO - през последните години точно те бяха хегемонът в класирането. Традицията обаче се промени и след по-щателен анализ, купата за най-елитарен спорт се връчва точно на Dota 2.

Не би трябвало да забравяме, че огромните шампионати бяха предавани даже на платформата на Amazon, затова ползата не би трябвало да ни изненадва. По-забавната детайлност тук демонстрира, че конкурентното заглавие - League of Legeneds, считано за доста по-достъпно в стрийминг платформите, се подрежда чак на 3-то място, тъй като вторият най-съществен любимец остава CS:GO. Повече от 36.55% от феновете са заложени на това предложение, следвани от 34.13% от почитателите на Counter-Strike:GO.

Това може да наподобява като впечатляващо число, само че дано не забравяме, че тук се приказва за едвам 5% от аудиторията на Twitch, останалите фенове явно са насочили вниманието си в напълно друга посока. Не би трябвало да забравяме, че електронните спортове от дълго време са разпознати като още една опция за слагането на прогнози и инкасирането на облаги.

В онлайн платформата на ef bet ще открием освен опция за номинирането на победител, само че даже можем да гледаме непосредствено въпросният конфликт, без да се постанова издирването на стриймове. Макар и множеството почитатели да са безапелационни, че това заглавие притегля същинските фенове и ценители на електронните спортове, откриваме и още една забавна детайлност. Спрямо разбора на това заглавие, тук липсва уникалността на фена, както и някои други особени критерии, с които да се твърди, че тази година играта Dota 2 ще отбрани купата си. Според някои кореспонденти, размяната на позициите е допустима с помощта на по-мащабно и съществено събитие, извършено от Epic League, което беше и едно от най-гледаните събития през годината.

Според направеният разбор, League of Legends може да се похвали със 121.1 милиона часа, до момента в който Dota 2 разполага с едвам 40 милиона часа. Тук обаче не се брои времето, а броят фенове, а в случай че би трябвало да създадем още един по-сериозен разбор за тази не толкоз добра причина, отговорът се крие в следното - липсват задоволително стриймъри, които да насочат интереса на групата точно към това заглавие.

Макар и двете заглавия да си наподобяват, множеството експерти и фенове незабавно ще споделят някои от главните разлики и умерено могат да ги отбележат. Следователно, в случай че попитаме специалисти и почитатели, успеха на Dota 2 сега може да се счита като пирова и най-вероятно през актуалната година професионалните електронни спортисти ще би трябвало да пазят купата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР