В началото на миналия декември Йост Капито изненадващо напусна поста

...
В началото на миналия декември Йост Капито изненадващо напусна поста
Коментари Харесай

Капито разкри защо е напуснал Уилямс след само две години начело

В началото на предишния декември Йост Капито изненадващо напусна поста началник на тима на Уилямс във Формула 1. Това се оказа единствено началото на огромното разбъркване на шефовете на екипите през зимата, което включваше още отборите на Ферари, Макларън и Заубер.
 Йост Капито изненадващо напуща Уилямс Йост Капито изненадващо напуща Уилямс
Позицията на Капито в Гроув ще бъде заета от Джеймс Ваулс, който до края на предходната година бе основен пълководец в екипа на Мерцедес. Но за какво Капито избра да напусне Уилямс след единствено две години отпред на отбора?
 Уилямс притегли скъп кадър на Мерцедес Уилямс притегли скъп кадър на Мерцедес
„ Когато гледаш нещата извън в никакъв случай не знаеш какво тъкмо се случва в самия тим. Още първоначално споделих, че аз ще бъда на тази позиция единствено две години, може би и трета, само че осъзнах, че толкоз доста надпревари в действителност те изтощават, а са нужни повече от 2-3 години, с цел да върнеш един тим в челото.

„ Аз имам вяра, че първо би трябвало да положиш верните основи, след което да започнеш да изграждаш тима. Аз бях уверен, че основите към този момент ги има и споделих на борда на шефовете, че в този момент им би трябвало някой, който ще е тук в дълготраен проект.

„ Говорихме какво би трябвало да се случи за положителното на тима и бързо стигнахме до извода, че в този момент е точният миг да пристигна нов човек. Аз съм работил в Джеймс и Мерцедес. Той е доста способен, одобрявам го. Той също по този начин е добър човек, тъй че аз го приветствам за назначението “, сподели Капито пред немското издание Autobild.

По време на ръководството на Капито Уилямс показва напредък в хода на сезон 2021, в който отборът приключи на 8-мо място в конструкторския шампионат. При въвеждането на новите аеродинамични правила преди година обаче той още веднъж регресира и приключи на последната позиция в отборния шампионат с едвам 8 точки в своя актив.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР