В началото на миналата седмица ясно заявих на македонските власти

...
В началото на миналата седмица ясно заявих на македонските власти
Коментари Харесай

Демерджиев: Нямам доказателство от РСМ за заплаха на границата на 4 февруари

„ В началото на предходната седмица ясно заявих на македонските управляващи да се спре с възпрепятстването на двустранните ни връзки, имах уверението, че българските жители ще могат умерено да почетат паметта на Гоце Делчев, само че това не се извърши. Над 40 минути бяха проверявани и полицейските сили, които имаха уверението да ме съпровождат на събитието ". Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, предадеБГНЕС.

„ Аз осведомих вътрешния министър на РСМ Оливер Спасовски, изискал съм аргументите, заради които беше възпрепятствано нашето влизане в страната и защото първата ми изтъкната причина бе неналичието на ток, през днешния ден придвижвам три генератора към трите пункта, с цел да има ток. Дал съм му ясни индикации, че всички други проблеми, които срещат от техническо естество, ще им бъде помогнато да бъдат преодолени ", съобщи още Демерджиев, след което изясни, че в края на седмицата ще имат среща в Делчево.

„ Поддържаме връзката, само че доста ми се желае македонската страна да разбере, че пътят към Европа и добросъседските връзки минават през дейности, а не през думи. Към днешна дата дейностите не подхождат към думите, когато това се преодолее, можем да приказваме за прогрес в връзките ни ", разяснява още Иван Демерджиев.

„ Нямам нито едно доказателство от страна на РСМ, че на границата е имало опасност от българска страна. Един от правилата на Европейски Съюз е свободното придвижване на хора, а те нямаха никакво съображение да пречат на българите да стигнат до мястото и да поднесат цветя и да се върнат назад. Отправих покана и към Спасовки дружно да отидем, само че ми бе отказано.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР