В началото на март НАТО ще проведе най-голямото учение отвъд

...
В началото на март НАТО ще проведе най-голямото учение отвъд
Коментари Харесай

САЩ обявиха най-големите учения на НАТО отвъд Арктическия кръг

В началото на март НАТО ще организира най-голямото обучение оттатък Арктическия кръг, Cold Response („ Cold Response “), заяви задачата на Съединени американски щати към алианса.
„ Тридесет и пет хиляди военнослужещи от 28 страни ще вземат присъединяване “, се споделя в обявата в Twitter.

По-рано пресслужбата на Северния флот заяви, че Норвегия е уведомила Русия за учения с съвсем 30 страни от НАТО през март-април. В маневрите, съгласно Осло, вземат участие военните национални въоръжени сили на кралството, към 28 държави-членки на алианса и страни сътрудници от блока с обща бройка от 40 хиляди души, предава РИА Новости.

В края на декември заместник-ръководителят на съветското министерство на защитата Александър Фомин съобщи, че НАТО целеустремено развива Арктика и усилва дейностите по бойна подготовка в района. В маневрите вземат участие стратегически бомбардировачи и системи за противоракетна защита.

Той също по този начин напомни, че алиансът отхвърли да поддържа съветската „ Инициатива за военни ограничавания “ през 2020 година, която планува понижаване на интензивността на ученията и други действия на страните.
В началото на лятото силите на Северноатлантическия блок организираха въздушните маневри Arctic Challenge. Руското посолство в Съединени американски щати назова този ход провокативен. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР