В началото на март една от най-големите транспортни компании у

...
В началото на март една от най-големите транспортни компании у
Коментари Харесай

Най-бързите доставки - с интермодален влак

В началото на март една от най-големите транспортни компании у нас - пловдивската ПИМК - пусна първия си интермодален трен за Турция. Той потегля всеки петък от интермодалния терминал край Пловдив и в събота разтоварва в Черкезкьой, Турция. Оттам потегля назад и в неделя е на терминала в Пловдив.

Днес - единствено месец по-късно - три влака пътуват седмично за Турция. Те потеглят от Пловдив в сряда, петък и неделя, и се връщат от Турция в понеделник, четвъртък и събота.

„ Турските компании сега имат огромен интерес към влака. Причината за това е, че осъзнават и употребяват всички преимущества на интермодалните влакове. Именно този вид превоз пести време, доставките са бързи и най-важното сигурни и на процедура стоката идва до вратата на клиента ”, това разяснява за " Марица " Пенко Несторов, един от двамата притежатели на ПИМК.

Идеята на компанията е отговори на новите европейски наставления, които имат за цел да лимитират шосейния трафик в бъдеще, когато камионите ще са дейни в радиуси до 150-300 км. А товарите от ден на ден ще се транспортират в контейнери или в ремаркета, на релси.

През 2017 година ПИМК завоюва концесията на терминала, намиращ се в региона на гара Тодор Каблешков. Компанията ще го стопанисва за период от 27 години през сдружението си " Терминали ". Но българският колос в превоза стартира да развива свое жп поделение още през 2015 година, когато сътвори и „ PIMK Rail ". Оттогава влага и в жп поделението.

От вложените досега 9 млн. евро, пет отиват за закупуване на нови транспортни уреди. Компанията се снабди с чисто нов електрически локомотив Siemens. Поръча 34 двойни джоб-вагони, на които могат да се товарят 68 ремаркета. Те могат да се употребяват и за товаренето на контейнери. Оперира в българската част на блок-влака Русе - Велс с локомотива Vectron, който е най-модерният у нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР