В началото на годината United Group придоби най-голямата медийната група

...
Коментари Харесай

Николай Андреев: Ще имаме нов спортен канал от есента

В началото на годината United Group закупи най-голямата медийната група - " Нова броудкастинг груп " (НБГ), благосъстоятелност преди този момент на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Сделката беше на стойност над 300 млн. евро и покрива редица условия като бъдещи финансови резултати и кешовите запаси на медийната група.

По време на ръководството на братя Домусчиеви НБГ доста разшири портфолиото си от медийни активи. През септември групата закупи " Канал 3 " (вече Nova News), музикалните малките екрани The Voice TV и Magic TV, както и радиата The Voice Radio, " Радио Веселина ", Magic FM и " Радио Витоша " - всички те свързвани през годините с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Малко по-късно United Group закупи вестниците на Пеевски " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и 50% от акциите на " Борба ", които бяха трансферирани към сдружението на " Нет инфо ".

На българския пазар United Group има още най-големия телеком БТК, а неотдавна закупи и софийските снабдители на телевизия и интернет " Нет1 " и " КомНет София ", както и пловдивския кабелен оператор N3. United Group има бизнеси още в страните от някогашна Югославия и Гърция, измежду които кабелни снабдители, сателитна мрежа, рекламен бизнес и тв канали. Мажоритарен притежател на групата е основаният в Лондон фонд BC Partners, а с миноритарен дял е създателят на компанията сърбинът Драган Шолак.
ВизиткаНиколай Андреев е основен изпълнителен шеф на " Нова броудкастинг груп " и ръководи компанията от 2019 година Той е част от медийната група от 2009 година, като в продължение на 10 години е неин финансов и административен шеф. Преди това е бил финансов шеф и шеф " Връзки с вложителите " в " Девин ". Професионалният опит на Андреев минава и през " Екопак България ", където е бил изпълнителен шеф и член на съвета на шефовете. В " Екором амбалаж - Румъния " също е бил член на съвета на шефовете. НБГ закупи вестниците " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и " Борба ", които имат противоречива известност и бяха свързвани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Как ще развиете вестниците и какви са бизнес задачите ви?
Опитваме се да осигурим на рекламодателите разнообразни аудитории. Вестниците имат публика в България, която по-трудно се доближава от другите типове медии в портфолиото ни. Предстои контролът на вестниците да бъде трансфериран към " Нет инфо ". Ще надградим и развием вестниците и по този начин ще осигурим 360-градусово прекарване на рекламодателите ни. Винаги съм казвал, че никой не се интересува от това, което написа във вчерашния вестник, значимо е какво написа във вестника на следващия ден. С цифровото и софтуерно ноу-хау на " Нет инфо " ще можем бързо да стартираме цифровата промяна на вестниците, което е бъдещето на този вид медиа.
Ще продължите ли да поддържате изданията на хартия?
За момента проектите ни са да продължим да ги поддържаме.
Капитал - брой 11 Планирате ли да измененията наличието им?
Вестниците ще следват правилата, които съблюдаваме като публицистична политика, и ще дават отговор на стандартите на всички медии, част от НБГ.
Кой ще ръководи вестниците, откакто станат част от сдружението на " Нет инфо "?
Не сме взели още решение. Обсъждаме разнообразни кандидатури.
Ребрандирахте " Канал 3 " на Nova News за да бъде напълно новинарски канал, а Nova с фокус развлекателни излъчвания. Каква е задачата на това разделяне?
В България съвсем липсват профилирани новинарски канали. Целта ни е да влезем в тази територия, тъй като имаме вяра, че имаме уменията и знанията да развиваме висококачествена новинарска телевизия. С присъединението ни към United Group, които са в партньорска стратегия със CNN, ще имаме още повече благоприятни условия да развием новинарския канал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР