В началото на декември високопоставен служител на българското министерство на

...
В началото на декември високопоставен служител на българското министерство на
Коментари Харесай

Шпионската афера влезе и в The Wall Street Journal

В началото на декември почитан чиновник на българското министерство на защитата седна на бюрото си, извади черен смарт телефон на Samsung и прекара идващите час и 20 минути в тракване на фотоси на класифицирани военни документи на работния си компютър. Снимките, за които се твърди, че са предопределени за водача на съветска шпионска мрежа, включват сензитивна информация за реактивни изтребители F-16, съгласно записи, оповестени от българските управляващи. „ Миналия път предоставихте доста материали. Четири партиди “, сподели ръководителят на шпионската мрежа. „ Видях какво имаше на флашката. Добри неща. "

Така стартира публикация на The Wall Street Journal за шпионския скандал у нас. Авторитетното издание излезе с обява, откакто и Си Ен Ен пусна просторен материал за аферата. По нея петима души, работели в интерес на Русия, са в ареста, а по искане на прокуратурата Външно министерство разгласи двама съветски дипломани за личност нон грата. Вчера европейските водачи поддържаха българската прокуратура, по-рано рамо за България дадоха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ Миналата седмица управляващите в България, член на Организацията на Северноатлантическия контракт, обявиха, че са разрушили съветски шпионска мрежа, която събира информация за Москва за военния алианс на НАТО, Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати, Украйна и спора в противоречивата Територията на Южен Кавказ на Нагорни Карабах ”, продължава материалът на The Wall Street Journal. Ето какво още написа изданието, представено от ПИК:

Петима мъже и една жена, в това число хипотетичния началник, бяха задържани и упрекнати в шпионаж в това, което българските прокурори назовават ​​най-големия шпионски удар в страната след Студената война.

Русия употребява дългогодишни връзки и благосклонности с по-малките и по-уязвими членове на НАТО и Европейския съюз, за ​​да развие шпионски мрежи и да получи достъп до западните секрети. Публикуваните от прокурорите записи демонстрират, че в ерата на усъвършенстваното кибер шпиониране Москва към момента цени човешката просветеност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР