В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните

...
В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните
Коментари Харесай

В БДЖ не достигат спалните места за Бургас и Варна

В началото на дейния летен, сезон има недостиг със спалните места на БДЖ, заяви Българска национална телевизия. Причината е дефицит на спални вагони и неналичието на единна осведомителна система за продажба на билети.

От държавната железница дават обещание, че системата ще проработи от началото на юли и казусът с пазаруването на непокътнатите места ще отпадне. До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се вършат за 15 дни преди пътуването, а не както до момента - единствено 5.

Проблемът е максимален в София. Оказва се, че единствено няколко дни след стартирането на билетите в продажба, те се изчерпват, а за избрани влакове няма спални места повече от три седмици преди датата на пътуването. В началото на летния сезон, опашките пред касите на централната гара са огромни, а на хората от време на време им се постанова да изчакат над 20 минути, с цел да схванат, че билети няма.

Хората, които желаят спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването. Не могат, обаче, да си резервират места от Варна и Бургас за София, защото системата за продажба на билети не действа.

Новата система за продажба на билети ще проработи от 1 юли. Тогава се чака да отпадне и казусът със непокътнатите места към столицата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР