В началото на 90-те години на миналия век, Volkswagen разглежда

...
В началото на 90-те години на миналия век, Volkswagen разглежда
Коментари Харесай

Един специален Golf, който за съжаление не достига до серийно производство

В началото на 90-те години на предишния век, Volkswagen преглежда опцията да се включи във WRC сериите със особено квалифициран автомобил въз основата на Golf 3. За задачата тогава немската компания, взаимно с Schmidt Motorsport основават специфична „ тройка “ с кодовото наименование А59, която показва серийната версия, нужна за хомологациите пред FIA. За страдание това не се случва и от модела се вършат единствено два прототипа от които единствено единият може да се движи. Сега точно тази кола взе присъединяване на тунинг ревюто SEMA и ни върна 30 години обратно в историята на немския бранд.



Визуално рали Golf-ът може да бъде отличен със специфичния бодикит, който включва голям брой спомагателни отвори, като тези по предния похлупак, предната решетка, както и предната ризница. Калниците също са доста по-широки от общоприетото, както и праговете, които ги свързват. Задницата е получила огромен спойлер над стъклото, а на мястото на номера в задната част е сложена по-голяма емблема. Регистрацията пък е преместена в бронята.



По-интерсното се крие под капака, където работи 2.0-литров бензинов мотор с алуминиев блок и 275 конски сили. Въртящият миг от 370 нютон метра се предава към четирите колела посредством централен диференциал с изменчиво систематизиране и заден диференциал с лимитирано превъртане. Максималната скорост е 270км/ч. По-голямата част от окачването е дело на Bilstein, а зад 16-цловите джанти се крият спирачки на Brembo.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР