В началото на 2020 г. Израел пак ще трябва да

...
В началото на 2020 г. Израел пак ще трябва да
Коментари Харесай

Израел отново ще трябва да прави избори

В началото на 2020 година Израел отново ще би трябвало да организира парламентарни избори, съобщи БГНЕС.
В среднощ на 11 декември изтече крайният период, в който трябваше да се образува държавно управление от някоя от парламентарно показаните партии, след вота на 17 септември.
Третият избор за 12 месеца евентуално ще е на 2 март, за което се договориха партията " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху и групировката " Синьо и бяло " на главният му съперник Бени Ганц.
Още не е ясно, дали " Ликуд " ще поддържа Нетаняху като собствен водач, след трагичните събития от последните седмици. Бенямин Нетаняху стана първият настоящ министър председател, упрекнат в корупция, откакто му бяха повдигнати три обвинявания, малко след несполучливия му опит да сформира държавно управление през октомври.
През септември " Синьо и бяло " завоюваха 33 места в Народното събрание, а " Ликуд " 32. Дори благодарение на съюзнически обединения, които ги поддържат, нито едната от двете партии не можа да събере 61 народни представители, с цел да има болшинство в 120-местния Кнесет и да образува кабинет.
Почти по същия сюжет се развиха нещата и след предходния избор през април 2019, когато " Ликуд " и " Синьо и бяло " взеха по 35 места в Народното събрание. Нетаняху изглеждаше покрай триумф в съставянето на съдружно държавно управление тогава, само че някогашният му съдружник Авигдор Либерман отхвърли да причисли депутатите на своята партия към обединението и тя се разпадна, като не ѝ доближи единствено един депутат за болшинство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР