В Музикалния театър от тази седмица спират и репетициите. През

...
В Музикалния театър от тази седмица спират и репетициите. През
Коментари Харесай

Музикалният театър започва ремонт, докато трае забраната за спектакли

В Музикалния спектакъл от тази седмица стопират и подготовките. През последните месеци интензивно се репетираше най-новата премиера, планувана за началото на април - оперетата на Калман „ Принцесата на цирка ”. В нея ще има професионални акробати и спиращи дъха циркови атракциони, изпълнени от артистите. Най-вероятно премиерата ще бъде изтеглена за края на април. 
От Музикалния спектакъл молят феновете да не бързат да връщат билетите си на касата на театъра, а да изчакат, до момента в който бъде оповестена обновената стратегия. „ Призоваваме публиката за самообладание и за схващане ” – моли шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова. „ Нито един фен няма да бъда ощетен и всеки авансово закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла ".
Междувременно, до момента в който трае възбраната за културни събития на закрито, театърът стартира от дълго време плануван ремонт. Средствата за него са отпуснати от Комисията за бедствия и повреди. Още тази седмица в оперетата влиза компания –изпълнител, която би трябвало да стартира отводняване на основите на постройката. Ремонтът е избавителен за Музикалния спектакъл, който е един от националните културни иститути в страната.
„ Не може да няма загуби за театъра, само че ние имаме един доста добър запас от предходната година, който ни дава успокоение и убеденост, че като институт с един от най-хубавите финансови индикатори за предходната година – ще можем да се оправим и в тази обстановка. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората ” – съобщи още шефът на театъра Марияна Арсенова. 
Тази неделя Музикалният спектакъл трябваше да върне публиката, която беше изкупила целия салон за най-касовия и зрелищен мюзикъл на родна сцена - „ Фантомът на операта ”. Оставащите шест представления трябваше да бъдат изиграни до края на седмицата. Засега от театъра няма да скапват тежката железна структура за сцената на Фантома. Предвижда се - щом падне възбраната за културни събития на закрито – оставащите спектакли на „ Фантомът на операта ”, огромна част от които към този момент са разпродадени, да се срещнат с очакващата ги аудитория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР