В мрежата се появиха скрийншоти на прототипа на шпионския софтуер

...
В мрежата се появиха скрийншоти на прототипа на шпионския софтуер
Коментари Харесай

Как изглежда шпионската програма на израелската полиция

В мрежата се появиха скрийншоти на прототипа на шпионския програмен продукт Pegasus, създаден за израелската полиция през 2014 година, оповестява Haaretz. Това стана общоизвестно предходната година, когато се обясни, че благодарение на програмата са били следени публицисти и деятели.

Наборът от принадлежности за шпионския програмен продукт, който трябваше да бъде показан на кабинета по сигурността, управителен от тогавашния министър председател Бенямин Нетаняху, включваше опцията за подслушване на всяко телефонно позвъняване на инфектирано устройство, четене на текстови известия, отдалечено включване на микрофона и камерата без знанието на притежателя на смарт телефона.

Скрийншотите на истинския първообраз на системата, която полицията възнамеряваше да употребява, бяха включени в презентация и демонстрират логото на NSO и самото название на продукта Pegasus.

С помощта на шпионската стратегия полицията е можела да получи цялостен достъп до всички файлове, съхранявани на телефона, в това число тези, които са криптирани.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР