В мрежата се появи видеозапис от това как венецуелски изтребители

...
В мрежата се появи видеозапис от това как венецуелски изтребители
Коментари Харесай

Венецуелски изтребители прехванаха американски разузнавателен самолет

В мрежата се появи видеозапис от това по какъв начин венецуелски изтребители Су-30 прехващат разследващ аероплан на Съединени американски щати. Американският EP-3 е видян в небето над Каракас. Венецуелските изтребители излетяли, с цел да дефинират на кого принадлежи самолета и да го съпроводят в рамките на страната.

Южното командване на американските въоръжени сили на своята Фейсбук страница декларира, че венецуелският изтребител Су-30 съветско произвеждане е "придружавал нападателно " самолета на Съединени американски щати EP-3 Aries II.

Според информацията на американските военни, полетът се състоял на 19 юли над Карибско море, където американският аероплан правил "международно приета и утвърдена задача ". От командването оповестяват, че съпровождането не е станало на безвредно разстояние и е носело опасност за американския аероплан и неговия екипаж.

"Това деяние показва безотговорната военна поддръжка от страна на Русия за противозаконния режим на Мадуро ", се споделя в известието.

В допълнение, съгласно командването, сходно държание демонстрира безразсъдността на самия венецуелски водач.

По-рано венецуелското министерство на защитата упрекна американския аероплан, че е нарушил въздушното пространство. Според изказването на латиноамериканската страна, самолетът на Съединените щати е навлязъл във въздушното пространство на Венецуела, без да показва честотата си и без да съблюдава нужните процедури.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР