В мрежата се появи любопитна снимка с кола на маково

...
В мрежата се появи любопитна снимка с кола на маково
Коментари Харесай

Шофьор паркира колата си в маково поле за фотосесия

В мрежата се появи любопитна фотография с кола на маково поле в Казахстан. От споделената фотография виждаме по какъв начин мъж на междинна възраст гордо театралничи с джипа си, измачкал красивото маково поле в Казахстан.

По-рано от Комисията по горите и дивата природа към екоминистерството разясниха видео, на което водач се забива в маково поле. Отделът откри, че това са диви степни лалета (полски мак, лат. - papaver rhoeas), които не са включени в Червената книга на Казахстан.

„ Но това не значи, че можете да развалите природата, знаейки, че тези растения не са изброени в Червената книга. Призоваваме жителите на страната да поемат отговорност за положението на околната среда “, означиха от комисията.

Екоактивистката Самал Ибраева назова фотосесиите на казахстанци в макови полета невъзпитани. Екоактивистът е уверен, че за такова надменно отношение към природата би трябвало да се вкара административно наказване. „ Защо хората имат такова потребителско отношение към околната среда? Да, за това би трябвало да има санкция, и то забележителна! Нека ценим това, което имаме! ", написа тя.
View this post on Instagram
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР