В Москва първите дипломати на България и Русия отбелязаха успеха

...
В Москва първите дипломати на България и Русия отбелязаха успеха
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна със Сергей Лавров в Москва

В Москва първите дипломати на България и Русия означиха триумфа в развиването на разговора сред двете страни през тази и предходната година и осъществените контакти на най-високо равнище.

Екатерина Захариева е на публична аудиенция в Руската столица по покана на Сергей Лавров. В диалог траял много по-дълго от плануваното, а фокусът на вниманието на двамата министри беше ориентиран към развиването на стратегическите енергийни планове. Сергей Лавров подчертава върху подадената от Росатом оферта за присъединяване в построяването на Атомната ни централа в Белене.

И двамата подчертаха смисъла както за Балканския район, по този начин и за цяла Европа на почналия през днешния ден градеж на второто уголемение на газопровода " Турски поток " на българска територия.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия:Съвсем наскоро приключи модернизацията на 5 и 6 енерго блок на АЕЦ Козлодуй и удължаването с 10 години на срокът им на действие. Росатом подаде оферта в процедурата по желание на стратегически вложител във възобновяването на строителството на АЕЦ Белене и разчита на добър късмет за нашата компания като производител на реакторите в Белене. А и днешното събитие-началото на строителството на Български поток. Да, " Балкански поток " виждате дори бях подготвен и български да го нарека. Това е още една решителна крачка в продължението на второто уголемение на турски поток. Това абсолютно в допълнение ще укрепи енергийната сигурност на Европа.Екатерина Захариева - министър на външните работи на България: Считаме че това е значим план който ще докара до диверсификация на източниците на доставки на газ и държим, и считаме, че това е значим план освен за България само че и за целия район. И се надявам строителството да завърши в период строителството на този газопровод и тръбите да стигнат до българово-сръбската границата до края на 2020 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР