В момента всички регионални здравни инспекции разполагат с безплатни тестове ...

В момента всички регионални здравни инспекции разполагат с безплатни тестове

Здравният министър с подробности за безплатните тестове за COVID-19 и ваксинацията


В момента всички районни здравни инспекции разполагат с безвъзмездни проби за ковид. Това сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в на брифинг след съвещанието на експертната група, която се събира ежеседмично по отношение на настоящата епидемиологична обстановка и противоепидемичните ограничения, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32019
Ваксинацинационните центрове на множеството места работят отново. Надявам се до края на седмицата да бъде подписан и анкесът към Националния рамков контракт, с който се възстановят парите със задна дата на лекарите, които имунизират, съобщи той.

Ваксинацията ще се заплаща и на общопрактикуващите лекари ще бъдат пуснати направленията, с цел да могат да насочват за гратис тестване с антигенен тест. Отделно сме издали заповед да няма ограничаване на потреблението на флаконите с имунизацията, да не се чака да се съберат пет индивида с един флакон. Разполагаме с ваксини и не постановяваме таива ограничавания. Въпросът е хората да бъдат подтиквани, уточни доктор Меджидиев.

В никакъв случай не желая да увещавам хората, че би трябвало да се имунизират – това е персонално решение. Моето обвързване да дава оптималната опция, който пожелае, да се имунизира и да се тества, сподели още здравният министър.

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg