В момента това, което виждаме, е в резултат на мерките.

...
В момента това, което виждаме, е в резултат на мерките.
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Ще има нов шамар, а не смекчаване на мерките, ако не направим това!

В момента това, което виждаме, е вследствие на ограниченията. Ако не желаеме да бъдем блокирани, би трябвало да бъдем рационални в държанието си. Ако продължим да се държим рационално с защитните средства, ще намалее натискът върху здравната система и няма да се постановат ограничения.

Това съобщи ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков в студиото на "България заран ".

"Хората имат обилие от информация, която не могат да осмислят, само че скептицизмът е нещо потребно. Трябва по един доста деликатен метод да се прави осведомена акция, тъй като тя би трябвало да е съобразена и с народопсихологията ", уточни проф. Момеков.

Той означи, че отлагането на втората доза от имунизацията против Ковид-19 не крие особени опасности за здравето, само че в случай че желаеме оптималната успеваемост, би трябвало да съблюдаваме условията на производителя.

"Ако имаме покритие на хората, които са рискови с специалностите си, хората с хронични болести, ще имаме триумф ", разяснява още той за ваксинирането в България.

"Има значение какъв брой хиляди теста са направени на милион популация. Със сигурност у нас ще се сблъскат с вируса доста хора, само че не можем да кажем какъв брой тъкмо, без епидемиологично изследване. Във Англия и Япония се вършат проучвания, тъй като има просвета, само че аз се тормозя какво се случва в Африка ", акцентира проф. Момеков пред Bulgaria ON AIR.

И изясни, че в случай че хората стартират да си купуват лекарства за болнично лекуване и да ги ползват, това може да повлияе съществено на здравето им.

"Получихме прекрасен пестник и за човечеството ще има изгоди, тъй като станахме арогантни. Но няма по какъв начин моделът на Швеция за преодоляване на ковид да бъде прибавен в Белгия, където гъстотата на популацията е доста по-голяма ", сподели още проф. Момеков.

И добави, че сега за първи път се сблъскваме с подобен патоген. "В постепенен проект патогенът се променя по този начин, че да не убива гостоприемника си, аз съм оптимистично надъхан. Трябва да пречупим обстановката и ще стартираме да се връщаме в новото обикновено ", счита проф. Момеков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР