В момента Столична община изготвя концепция за довеждащ транспорт до

...
В момента Столична община изготвя концепция за довеждащ транспорт до
Коментари Харесай

Вижте прекрасните електробуси, които ще ни возят до метрото

В момента Столична община изготвя идея за довеждащ превоз до новите линии на метрото. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на нов тестов електробус, оповестиха от Столична община.

„ Специално за регион „ Овча купел “, който ни е пилотен, множеството улици не са задоволително необятни. Затова взехме решение да създадем пробив за дребни 6-метрови електробуси. Имаме опция по Оперативна програма „ Околна среда “ да получим финансиране за такива рейсове. Безспорно те са най-екологични с нулеви излъчвания. Затова и през днешния ден „ Столичният автотранспорт “ прави тест на първия подобен дребен електробус “.

Йорданка Фандъкова добави, че Столична община има опция да закупи 30 такива електробуса.

„ Надяваме се, че тестванията ще дадат повече благоприятни условия на Столичен автотранспорт да приготви добре процедурата “, уточни тя.

Кметът подсети, че по улиците на София към този момент се движат 20 електробуса.

„ Но за мен е доста значимо да можем да подготвим в точния момент опцията хората от кварталите, в които следва стартирането на третия лъч на метрото да могат да стигнат до него и да го употребяват “, добави кметът.

Фандъкова сподели, че на последната сесия на Столичния общински съвет нейният отчет за кандидатстване за закупуване на общо 82 електробуса е бил признат. 52 от тях ще бъдат поръчани от Автотранспорта, 30 - са дребни, 6-метрови. Останалите 30 ще бъдат поръчани от Столичния електротранспорт. „ Заедно с това ще закупим още 30 тролейбуса и 25 нови трамвая “, уточни Фандъкова.



Пилотно този електробус ще се движи в кварталите „ Овча купел “ и „ Люлин “, изясни още Фандъкова. „ За „ Овча купел “ имаме направена скица на придвижване. Колегите работят и за другите квартали. Надявам се доникъде на идната година, когато би трябвало да бъдат подготвени последните 4 км от новостроящото се сега метро, да имаме подготвеност и с тези дребни електробуси “, сподели още тя.

Кметът категорично акцентира, че по време на тестовия интервал пасажери няма да бъдат транспортирани в електробусите.


 Електробусче за довеждащ транспорт в Овча купели Люлин  Електробусче за довеждащ транспорт в Овча купели Люлин

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР