В момента сме в състояние на вето за членството на

...
В момента сме в състояние на вето за членството на
Коментари Харесай

Румен Радев: Ще наложим вето, ако има санкции срещу ядрената енергетика на Русия

В момента сме в положение на несъгласие за участието на Скопие в Европейския съюз, защото българите в западната ни съседка към момента не са вписани в Конституцията ѝ. Това сподели президентът Румен Радев в брифинг пред публицисти преди изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

„ Днес ще слага изключително казуса с повишената експанзия и ескалиращата антибългарска акция в РСМ, която води до закононарушения от ненавист. Очаквам безапелационна институционална реакция от управляващите в западната ни съседка и незабавни дейности за откриване на причинителите. За страдание, все още не виждам нужната политическа воля ”, сподели още Радев.

„ Всички европейски водачи ще се срещнат с президента на Украйна. Време е една година след започването на тази кръвопролитната война, фокусът да бъде подложен най-много върху ограниченията за нейното преустановяване, както за възобновяването на всички дипломатическите старания за нейното преустановяване. България ще продължава да поддържа украинците на място в тяхната обективна борба за страната им, в обезпечаването им на благоприятни условия за прекарване на тези сериозни зимни месеци, както и украинските бежанци в България “, добави Радев.

" Неколкократно съм заявявал, че ние не можем да приемем наказания в нуклеарната енергетика против Русия, тъй като това ще повлияе директно на нашата нуклеарна енергетика. Отчитаме всички области, където може да се наложат наказания. В тази област сме доста деликатни. Ако се наложи, ще наложим несъгласие ", съобщи Румен Радев.

" Служебното държавно управление извърши задачата, сложена от 48-то Народно заседание да се даде въоръжение от запасите на Българската войска. Надявам се това да не се позволява в бъдеще, това е кръвопролитна война. Все по-рядко чуваме гласове за мир, чуваме гласове за оръжията, все по-малко може да се дефинира какво значи победа ", добави Радев.

„ Проблемът с незаконната миграция провокира демократичните устои от Европейски Съюз. България поставя големи старания, инвестирахме доста от нашия бюджет и за инфраструктура, за защита с жива мощ, и за механически средства с видеонаблюдение, само че нашите запаси са незадоволителни. В последните месеци водим дейна дипломатическа активност на всички равнища, тъй като защитата на външните граници на Европейски Съюз не е единствено наш ангажимент, а на всички страни членки на Европейски Съюз. Все повече водачи, вследствие на дипломатическите ни старания, се афишират за по-активна поддръжка към нашите граници. Ще слага настоятелно опцията да се започва пилотен план за усилване на защитата на българо-турската граница, с финансиране от Европейски Съюз ", разяснява още Румен Радев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1457250888136816
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР