В момента следващото поколение на BMW Серия 3 Седан преминава

...
В момента следващото поколение на BMW Серия 3 Седан преминава
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 3 Седан: кръщене на Нюрбургринг

В момента идващото потомство на BMW Серия 3 Седан минава през решаващите стадии по своя път към подготвеност за серийно произвеждане. За тестванията и конфигурация на динамичността на ръководството е допустима единствено една писта: именитата Северна права на Нюрбургринг. Тестовете на " Зеленият пъкъл " по традиция служат като бойно кръщение за технологиите на задвижването и окачването на новоразработените модели на BMW. Там за маскираните прототипи на новото BMW Серия 3 Седан е готова изключително разнообразна изпитателна стратегия. Защото с всеобхватната рационализация на окачването на колелата, пружините и амортисьорите, кормилното ръководство и спирачната система с всяка последваща обиколка по пистата конструкторите имат разнородни благоприятни условия за усъвършенстване на комфорта на возене. Дори и единствено базовата идея на модела с 4 порти демонстрира доколко развойният развой е фокусиран върху покачвания състезателен дух. Центърът на тежестта на автомобила е с към 10 мм по-нисък спрямо предходния модел, разпределението на тежестта сред осите е уравновесено хармонично в съответствие 50: 50, без отчитане на спомагателното съоръжение личното тегло е намалено с до 55 кг. От друга страна, доста са нараснали устойчивостта на каросерията против извъртане и свързването на съставените елементи на окачването, които са от решаващо значение за настройките на кормилното ръководство и акустиката при шофиране. Пъргавината и прецизността на кормилното ръководство се покачват с помощта на доста разширените следи, нарасналите стойности на камбъра обезпечават спомагателен капацитет за оптималната странична динамичност.


В портфолиото от мотори най-силно впечатлява главно осъвремененият четирицилиндров бензинов мотор. Той е най-мощният четирицилиндров елемент, инсталиран в миналото в сериен модел на BMW. Въпреки това разходът му на гориво е по-нисък с към 5 % по отношение на предходния мотор, за което способства и в допълнение осъвременената осемстепенна трансмисия Steptronic. Бензиновият филтър за твърди частици усъвършенства излъчванията на новия мотор, който към този момент дава отговор на нормата за нездравословни излъчвания Euro 6d-TEMP.



Освен каросерията по-леки и по-здрави по отношение на предходния модел са и предната и задната ос на новото BMW Серия 3 Седан. Благодарение на това е допустимо кинематиката и еластокинематиката на окачването да бъдат ориентирани изключително тъкмо към уверени и в това време спортни характерности при шофиране. Акцентът при създаването на технологията на окачването на новото BMW Серия 3 Седан е неговата новаторска система на амортисьорите. Използваните за пръв път при модел на BMW амортисьори, работещи според от хода, реагират безстепенно и прогресивно според от съответния ход на окачването. По този метод е допустимо изключително нежно и точно обезвреждане на съмненията, зараждащи при прекосяване през неравности на пътното платно и при динамично придвижване по завои – идеалните предпоставки за един неповторим баланс сред състезателен дух и комфорт на возене, който дефинира характера на новото BMW Серия 3 Седан.



Работещите според от хода на окачването амортисьори са част от серийната технология на окачването на новото BMW Серия 3 Седан. Освен това със характерни настройки те са част и от М Спортното окачване, което включва и намаляване на каросерията с 10 мм, 18-инчови алуминиеви джанти и гуми с друг размер на предната и задната ос.

Новото М спортно окачване се предлага единствено в композиция с Променливото спортно кормилно ръководство. В допълнение към подвластното от скоростта сервоусилване на кормилното ръководство Servotronic се обезпечава изменчиво предавателно число на кормилното ръководство. За новото BMW Серия 3 Седан по нов метод е конфигурирано и Променливото спортно кормилно ръководство. То към този момент реагира доста по-прецизно и при леки придвижвания на кормилото, без да е нервно при придвижване напряко.



Блокажът на задния диференциал с електронно ръководство на новото BMW Серия 3 Седан е обвързван със системата за надзор на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността) и обезпечава ситуативно ограничение на разликата сред оборотите сред вътрешното и външното за завоя задно колело. По този метод според от обстановката на пътя може още в зародиш и без спирачни намеси да бъде повлияно както на недозавиването, по този начин и на презавиването на автомобила. Активният блокаж на диференциала целеустремено разпределя мощността сред задните колела. По този метод той предотвратява превъртането на колелото с по-ниско сцепление и обезпечава неограниченото оползотворяване на мощността на мотора за основаването на още по-спортна наслада от шофирането.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР