В момента състоянието на 42-годишния шофьор, който при катастрофа край

...
В момента състоянието на 42-годишния шофьор, който при катастрофа край
Коментари Харесай

Три пъти проверявали с дрегер шофьора, който уби детето си

В момента положението на 42-годишния водач, който при злополука край Стара Загора в събота към среднощ умъртви 7-годишното си момиченце, не разрешава с него да се правят следствени дейности. Той е в болница със строшен шиен прешлен и контузия на главата. Това сподели пред " 24 часа " окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Сигналът за тежката злополука е подаден към 23,20 часа в събота. Лек автомобил " Волво " самокатастрофира на пътя от Стара Загора за село Хрищени в региона на старозагорските гробища. Шофьорът не съумял да вземе десен завой и забил автомобила си в бетонна ограда. Колата не спряла незабавно, а се блъскала дълго време в оградата. Автомобилът бил благосъстоятелност на пияния лидер.

В него пътували и двете малолетни деца на водача. При удара 7-годишно момиченце е изхвърчало от колата и починало на място. 9-годишно момченце се заклещило сред седалките и по този начин оживяло, само че е с голям брой контузии, в това число на гърдите и на главата, и е в болница с заплаха за живота. Най-вероятно децата не са употребили предпазни колани или детски столчета, в случай че се съди по провалите по тях измежду удара.

Във съдбовния миг в автомобила били единствено тримата, майката не била с тях. Пътували в посока село Хрищени. С каква скорост се е движило волвото ще дефинира назначената в хода на следствието авто-техническа експертиза. Дичо Атанасов допуска, че е било висока, защото провалите по предната част на автомобила са огромни.

Проверка на място с техническо средство открила, че лидерът е използвал огромно количество алкохол. Според окръжния прокурор, той бил проверяван на три пъти, като междинната стойност на промилите му е 1,42, само че най-високата била 1,65. За по-точно проучване му е взета кръвна проба за химически разбор, който ще покаже и дали лидерът е използвал опиати.

За него се знае, че е от Стара Загора. Вероятно работи в чужбина, защото помляната кола е с немска регистрация.

При доказване на виновността му в съда той може са получи присъда от 3 до 15 години затвор, в случай че наблюдаващият случая прокурор реши, че действието му е несъзнателно. Ако обаче бъде измамен под отговорност за съзнателно закононарушение, вероятната присъда става по-тежка - от 5 до 20 години отнемане от независимост, уточни Дичо Атанасов.

Той напомни, че прокуратурата от дълго време упорства за по-тежки санкции за породена гибел на пътя след приложимост на алкохол или опиати, в това число и за конфискация на автомобила, с който е провокирана злополуката, без значение дали зад кормилото е стоял притежателят или различен човек.

Окръжният прокурор добави, че преди няколко дни бе арестуван за 24 часа и пийнал служител на реда от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Казанлък - в четвъртък вечер бе открито, че старши служител на реда И.П. управлявал служебния си автомобил по време на дежурство с 1,56 промила алкохол. Мъжът, който имал 32 години стаж като служител на реда и предстояло да се пенсионира, е отхвърлен от работа и упрекнат за провинението си. Освободен е от ареста, откакто изтекли 24-те часа на полицейското му задържане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР