В момента, по време на европредседателството ни, България има уникалния

...
В момента, по време на европредседателството ни, България има уникалния
Коментари Харесай

Сидеров след визитата си в Крим: България да е мост между ЕС и Русия!

В момента, по време на европредседателството ни, България има неповторимия късмет да бъде мост сред Русия и Евросъюза. Това съобщи водачът на АТАКА Волен Сидеров пред БНР след визитата си с още трима представители на АТАКА на огромния интернационален стопански конгрес в Ялта, Крим.

По думите му Меркел, която до момента беше доста изпълнителна във връзка с наказания против Москва, в този момент съобщи, че при срещата си с Тръмп, ще приказва за излизане на Германия от глобите. Според него това е значим миг, на който у нас не се обърна внимание. „ Това е превръщане на политиката на евродържавата-лидер в Европа – Германия. Ако Меркел предприеме такива стъпки, ние също ще бъдем много по-освободени да действаме. И тогава към този момент може да се отиде към още по-бързо осъществяване на някои планове, които бяха спрени. До месеци съм сигурен, че ще се промени картинката и тъкмо тези, които в този момент ме атакуват, ще стартират да приказват за вярна, уравновесена, преференциална за България икономическа политика с Русия”, разяснява Сидеров.

По отношение на рецензиите за какво представителите на АТАКА са били в Крим, Сидеров съобщи: „ Крим не е окупиран, там имаше референдум. Хората пожелаха да бъдат в Руската федерация, в това число нашите сънародници българите, които са към 5000 индивида. Не единствено не е окупиран, нито анексиран, само че Крим сега се развива интензивно, има строителство на всички места, има забележими промени от 2014 година, когато бях за финален път там”.

На форума, на който участваха атакистите, са взели участие над 70 страни от целия свят – представители на Германия, Франция, Италия, Северна Америка, заместник-кметът на Виена. „ Не знам кой какво бойкотира, само че е извънредно неуместно да се афишира протест на част от Русия, и по един неестествен метод да се прекъсват икономическите връзки. Български компании биха били удовлетворени и щастливи, в случай че могат да търгуват, само че не могат, поради политическа забрана”, съобщи Сидеров.

Сидеров се е срещнал с главата на Крим Сергей Аксъонов, като двамата са разискали големите благоприятни условия за търговия. Според Сидеров това е нещо, от което България има потребност, тъй като имаме западащи компании, заради липса на пазар.
„ Пътувахме до там два дни, тъй като сега пътят до Крим е доста комплициран. Всъщност през морето ние имаме 45-50 минути, в случай че има директна въздушна линия. Както беше открита неотдавна линия до Одеса, за какво не се направи същото и до Ялта. Това изрично ще усили опциите за икономика”, счита патриотът.
Сидеров повдигна и един проблем, който визира нашите сънародници. Над 5000 българи не могат да получат виза за България, тъй като в паспорта им има код, който демонстрира, че те са от Крим. И нашите консулства, българското външно министерство, в действителност дискриминира българи, тъй като Крим бил непризнат от Европейски Съюз. „ Това е безумно, ще слага въпроса в Народното събрание към външната министърка по какъв начин може да се промени”, акцентира още Сидеров.

На въпрос дали визитата му е била съгласувана с съдружните сътрудници, той отговори, че поканите са били към АТАКА особено, а АТАКА е единствената партия, която сподели обществено, че приема референдума в Крим.

„ С ГЕРБ имаме политическо съглашение, в което е написано ясно, всяка от партиите има своите визии и позиции по избрани въпроси. Аз няма да трансформира визията си, че ние би трябвало да работим с Русия, а не да враждуваме. Няма да трансформира мнението си, че това е преференциално за България, не за някой различен. Изкуствено наложените наказания са най-вредни за страни като България”, безапелационен е той.

„ Не мисля, че има нещо трагично, видях и по-остри отзиви, за какво сме били там и така нататък Самите тези, които в този момент ми опонират, съм уверен, че след не доста дълго време, несъмнено първи ще желаят да прокарват стопански връзки, като падне това ембарго”, уверен е Сидеров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР