В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това каза в

...
В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това каза в
Коментари Харесай

Елена Йончева: ГЕРБ се разправя бандитски с мен, ще покажем факти за корумпиран министър

В момента апелираме наложената ми парична гаранция. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия представителят на ПГ на "БСП за България " Елена Йончева. Тя е упрекната в пране на пари. Според обвиняването сумата от 645 000 лв. е получена във компания, достъп до средствата, на която е имала Йончева. Фирмата е основана от компания на обвинената и друга офшорна компания.

Не става дума за заплащане. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за направа на поредност от документални филми. До въпросния миг в никакъв случай не съм имала техника, вземала съм чартърен. Когато разполагаш с такава техника, си доста по-мобилен, добави тя.

Дружеството, което дава средствата за тези филми, би трябвало да има юридически, финансов и счетоводен надзор над мен, да може да ревизира по какъв начин средствата са изразходвани. Почти всички огромни малките екрани, корпорации, собственциите им имат разнообразни офшорни компании. Това е процедура освен в България, само че и в чужбина. Средствата са отпуснати против мое обвързване по контракт. Направили сме седем документални кино лентата. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас е стреляно дори до момента в който снимаме. Смятате ли, че някой ще прави финансови измами, отивайки в Алепо, откъдето не знае дали ще се върне. Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния лист на Пшорошенко дружно с още 30 публицисти. Това значи, че сме опасност за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, до момента в който снимахме, сподели социалистката.

Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа контракт с тази компания, разумно е да предположа, че това е компания на ТВ7. Обвинението в Сметката е открита в българска банка, плащани са налози в България, техниката и филмите са налични, добави тя.

В началото си мислех, че става въпрос за политическа принуда, само че в този момент съм уверена, че протичащото се е бандитска кавга, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвиняването пристигна, когато на един партиен конгрес Борисов сподели, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и би трябвало да бъдат взети ограничения. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, откакто сигналът против мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев след моето за следствие за нередности при строителството на автомагистрали. Ползата за ръководещите от обвиняването против мен е да бъде омаскаран един човек, да бъде принуден да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който желае да приказва за всички безобразия на ръководещите, акцентира Йончева.

Всички институции в България са забъркани в грабежа, осъществяван в последните 10 години. Ще оповестим обстоятелства, с които ще покажем по какъв начин тази корупция се е трансформирала в норма. Ще разкрием съответните механизми – става дума за министър и заместник-министър. Това разледване напълно покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на Съединени американски щати – за корупция при огромните инфраструктурни планове. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, сподели още Елена Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР