В момента няма много електрически автомобили в Израел, но това

...
В момента няма много електрически автомобили в Израел, но това
Коментари Харесай

Израел забранява конвенционалните автомобили през 2030 г.

В момента няма доста електрически коли в Израел, само че това ще се промени фрапантно в идващите 10-ина година. Израелците към този момент няма да могат да купуват бензинови и дизелови коли след 2030 година Това разгласи преди седмица (9 октомври) министърът на енергетиката на страната, представяйки проекта за замяната им с електрически автомобили и камиони, които разчитат на природен газ.

Предизвикателството пред този проект ще е основаването на първична „ сериозна маса” от коли, които да придвижат локалната промишленост надалеч от бензиновите и дизеловите мотори, разяснява министър Ювал Стейниц.

Правителството, споделя той, ще понижи „ налозите за електрическите коли до съвсем нулеви, по тази причина те ще са доста по-евтини.”

Кампанията за рекламиране на електрическите автомобили е част от по-мащабен проект за отдалечаване на Израел от бензина, дизела и въглищата. През последните години в страната бяха открити огромни находища на природен газ, доста по-чисто изкопаемо гориво, в резултат на което трансформира електроцентралите си на газ.

Планът бе разгласен ден след отчета на Организация на обединените нации за климатичните промени, който прикани за генерални промени в метода, по който човечеството употребява силата.

Точката на изкривяване ще пристигна към 2025 година, когато, съгласно задачата на министъра, по пътищата на Израел ще има към 177 000 електрическия автомобил. Днес са единствено няколко десетки. След този миг ще стане доста по-евтино и елементарно да притежаваш електрическа кола, по тази причина министърът чака броят им да скочи до съвсем 1,5 млн. до 2030 година

“От 2030 година към този момент няма да позволяваме импорт на бензинови и дизелови коли в Израел,” съобщи Стейниц. Всички нови коли ще са или електрически, или ще се задвижват от компресиран природен газ.

Правителството, декларира министърът, се чака да утвърди проекта до края на годината.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР