В момента най-високата структура в света е Burj Khalifa в

...
В момента най-високата структура в света е Burj Khalifa в
Коментари Харесай

10-те най-високи сгради в света

В момента най-високата конструкция в света е Burj Khalifa в Дубай - 830 метра. Можете ли да си визиите, че до 2020 година ще има постройка, която е малко над 1 км? Да, тя е в градеж.
За да представим нещата в вероятност, това е към два пъти по-голяма височина от тази на Световният търговски център, който пък е най-високият небостъргач в Северна Америка.
Повечето от най-високите здания в света са в Азия, като най-забележителните структури се намират в Китай и Шанхай.
И въпреки всичко, кои са най-забележителните високи архитектурни достижения и в коя част на света се намират, вижте в този лист.
Burj Khalifa, Дубай, ОАЕ – 830 метра

Мега небостъргачът е най-високата конструкция в света откогато се появи в края на 2008 година. Посетителите също по този начин споделят, че Level 43 Rooftop Lounge е " отлично място, от което ще се насладите на най-хубавия аспект към Дубай ", само че това е и идеалната позиция, с цел да гледате залеза. Небостъргачът е ужасно място за скокове BASE също.
Токио Skytree, Токио, Япония - 633 метра

Издигайки се на височина от 633 метра, Tokyo Skytree Tembo Deck разполага с голямо 4 метрово стъкло за 360-градусова панорамна панорама, което разрешава на посетителите да виждат на разстояние 45 благи от небостъргача.
Shanghai Tower, Шанхай, Китай – 631 метра

Той има 127 етажа и 5 подземни. Посетителите могат да вземат експресния асансьор до палубата за разглеждане на забележителности на 119-ия етаж, а дистанцията лишава единствено 55 секунди.
Canton Tower, Гуанджоу, Китай – 604 метра

Това е най-високата кула в Китай. Уникалният дизайн е въодушевен от костите на женската тазобедрена става. " Тънката талия " в средата на кулата е направена по този начин, че да наподобява на дама, която завърта талията си, до момента в който гледа зад себе си.
Часовникова кула Abraj Al-Bait, Мека, Саудитска Арабия – 600 метра

Кулата е ситуирана на място, което е единствено на 165 крачки от най-свещения регион на Казаба, заобиколен от най-голямата джамия в света - Masjid al-Ḥarām (Голямата джамия).
Финансов център Ping An, Шенжен, Китай – 599 метра

Това е най-високата офис постройка в света. Финансовият център се намира в градския квартал Futian и съставлява ново потомство прототипни азиатски небостъргач: доста високи, доста гъсто обитаеми и свързани.
Lotte World Tower, Сеул, Южна Корея – 554 метра

Lotte World Tower & Mall предлага в допълнение към нормалните магазини, кафенета и заведения за хранене - концертна зала. Сградата разполага с наблюдателна палуба, място за плажен волейбол и първокласен хотел. Има също и офис.
CN Tower, Торонто, Канада – 553 метра

Това е една от най-високите свободно стоящи структури в Западното полукълбо. Насладете се на гледката и вижте езерото Онтарио и красивия небосвод на Торонто.
Световен Търговски Център, Ню Йорк – 540 метра

Той е издигнат в северозападната част на мястото, където бяха кулите на Световния търговски център, преди да са били унищожени при нападенията от 11 септември. Обсерваторията " Единият свят " бе открита през 2015 година Сградата беше съзнателно основана, с цел да означи годината на независимостта на Съединени американски щати, и публично е най-високата постройка в Съединени американски щати.
Кула Останкино, Москва, Русия – 540 метра

Това е най-високата свободностояща конструкция в Европа. Можете да се насладите на гледката към Москва от двете й палуби за наблюдаване: остъклената палуба на 336 метра и откритата палуба за наблюдаване (339 метра). Достъпът до отворената палуба е вероятен единствено от април до октомври и при удобни метеорологични условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР