В момента личните лекари са изолирани от ваксинациите срещу коронавирус.

...
В момента личните лекари са изолирани от ваксинациите срещу коронавирус.
Коментари Харесай

Личните лекари са изолирани от ваксинациите срещу COVID-19 |

В момента персоналните лекари са изолирани от имунизациите против ковид. Само част от тях са получили ваксини и то в мизерни количества. Това сподели по БНР доктор Николай Христов, общопрактикуващ доктор от Варна.

По думите му сега хората са " засилени по опашки пред фургони " и организацията на имунизациите не е проведена добре. В листата на доктор Христов има чакащи 185 души, а досега е сложил ваксини на 20, тъй като няма количества.

„ Хаосът, който се сътвори сред нас и институциите, работи демотивиращо “, акцентира Николай Христов. Според него е налице неприятно обмисляне и на локално, и на централно равнище на имунизационния развой у нас.

Във Варна има 300 практики, излязъл е лист с 80, които би трябвало да получат ваксини, без изясненост по какви критерии, разясни Николай Христов.

„ Който е претърпял банановите опашки, по този начин беше, като дежа вю “, разяснява общопрактикуващият доктор и добави, че последният на опашката е " пациентът, който го отнася ".

Поставянето на ваксина не е просто нещо, безапелационен е общопрактикуващият доктор, който даде образец за погрешно предпазване на ваксина в хладилна камера, което прави резултата й съпоставим с този на изворната вода.

Общопрактикуващият лекар е създал лична брошура за пациентите с информация за имунизациите, която ги интересува.

„ Ако желая да бъда свестен, би трябвало да го кажа на пациента по метод, по който да го разбере. Хората в действителност се опасяват. “

Д-р Николай Христов разяснява и разписването на обособените стадии на имунизирането у нас:

„ Просто схемата беше прекомерно комплицирана – при нас комплицираните схеми не работят. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР