В момента Китай ваксинира срещу COVID-19 над 60-годишните граждани, които

...
В момента Китай ваксинира срещу COVID-19 над 60-годишните граждани, които
Коментари Харесай

Защо Китай ваксинира първо младите?

В момента Китай имунизира против COVID-19 над 60-годишните жители, които са в положително здраве.

От Държавния съвет обявиха, че резултатите от първите две етапи на клиничните изпитвания при възрастните и данните от всеобщото имунизиране в чужбина са посочили относително ниска периодичност на нежеланите реакции, написа Радио Китай.

За разлика от Съединени американски щати и Англия, които дадоха приоритет на възрастните хора, които са по-уязвими към респираторни болести, Китай избра в началото да имунизира жителите в трудоспособна възраст. Според специалистите нито един от двата избора не неверен, тъй като обстановката във всяка страна е друга.

„ Повечето умряли от COVID-19 в Съединени американски щати и Европа са най-вече хора на възраст над 60 години, тъй че в случай че те бъдат имунизирани първи, броят на жертвите ще намалее доста “, изяснява Джан Уънхун, експерт по инфекциозни болести от Шанхай.

„ Наше обвързване е в Китай да предотвратим случаите, които идват от чужбина, и да се погрижим за възобновяване на локалните. Най-голямото предизвикателство са тези, които са обществено дейни и елементарно могат да бъдат инфектирани, да вземем за пример лекари и митнически чиновници. Повечето от тези хора са млади. “

„ Възрастните са по-уязвими към сърдечни, мозъчно-съдови и други болести. На този стадий няма задоволително данни от клиничните изследвания при тях, по тази причина е по-добре да изчакаме “, добави Джан Уънхун.

Китай бързо разшири програмата си за имунизация в устрема да имунизира 40% от популацията до юни и 70% до 80% до края на годината. До момента са имунизирани над 133 милиона души, което е 9,2% от общия брой на популацията на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР