В момента имаме висок процент положителни тестове, а нисък общ

...
В момента имаме висок процент положителни тестове, а нисък общ
Коментари Харесай

Има елемент на генетична склонност към тежко боледуване на ковид

В момента имаме висок % позитивни проби, а невисок сбор проби. Броят на категоричност е вторият най-голям от началото на пандемията до момента, което значи, че по-трудно ще я направляваме. Положителната вест е, че сегашният пик е с наклонност към намаляване. Ниска е честотата на новопоявяващите се заболели.

Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Броят на приетите в болница като % от общо боледуващите беше намалял доста, само че в този момент имаме действителен пик. Имаме заболели, които се хоспитализират, от тях в интензивно поделение си стои една непрекъсната численост от началото на пандемията, сподели графики той.

Позитивното е, че виждаме, че се оправяме добре с пандемията като цяло, тъй като броят на умрелите гладко, само че върви надолу, добави Симидчиев.

Но, за жалост, броят на имунизираните е невисок, което слага системата в непрекъсната неустойчивост. Тъй като само при висок % имунизирани може да бъде нормализирана, безапелационен бе той.

Има детайл на генетична податливост към това да се боледува по-тежко. Не наблюдаваме броя на хората с дълъг коронавирус и с тежки последствия, и това е проблем, сподели още Симидчиев.

С всяко последващо боледуване го караме по-леко, само че този вирус в допълнение поврежда сърдечно-съдовата ни система, добави той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР