В момента Google разполага с толкова много информация, че може

...
В момента Google разполага с толкова много информация, че може
Коментари Харесай

Google улавя атмосферата на квартала в новата си функция

В момента Гугъл разполага с толкоз доста информация, че може да предсказа атмосферата на квартала, в който живеете, и да ви я съобщи посредством резултатите в търсачката.

Компанията започва “Immersive views ” и “Vibes ” за някои местоположения, предлагайки повече информация във образна форма, с цел да може потребителите да прегледат авансово местата, които желаят да посетят, написа CNBC.

Обновлението е опит на Гугъл да задържи вниманието на потребителите по-дълго време върху резултатите на търсачката, вместо незабавно да “скачат ” в различен уебсайт. То е част от устрема на компанията да интегрира данните от картите с повече информация и фотоси.

Рекламата в резултатите на първа страница към момента е най-големият източник на доходи за Гугъл. Миналото тримесечение те доближиха 56,3 милиарда $.

Компанията оповести още, че прибавя нови варианти за градовете. Потребителите може да получат повече информация за локалното наречие, историята, плажовете и културата. Те могат да видят истории и къси видеоклипове от хора, които са посетили града, както и да получат препоръки какво да посетят и видят.

Функцията Vibes е много забавна и наподобява комфортна за пътешественици и хора, които търсят най-хубавите способи, по които да прекарват свободното си време. Тя ще приближи потребителите до атмосферата на квартала, от който се интересуват. Те ще получат данни за това какъв брой е натоварено, какво ще бъде времето и какви услуги се оферират там. Много по-лесно ще се ориентират дали кварталът е артистичен, има ли забавни места за хранене и други

Новите функционалности употребяват композиция от изкуствен интелект с местни данни от консуматори на Гугъл Maps, които прибавят повече от 20 милиона „ приноса “, в това число рецензии, фотоси и видеоклипове, сподели компанията.

През идващите месеци новите функционалности ще бъдат налични в целия свят в Android и iOS.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР