В момента газовото хранилище в Чирен е запълнено на около

...
В момента газовото хранилище в Чирен е запълнено на около
Коментари Харесай

Газовото хранилище в Чирен е запълнено на около 35%

В момента газовото вместилище в Чирен е запълнено на към 35%. Прави се всичко допустимо, с цел да се подсигурят съответно всички количества и това ще се случи. Това съобщи министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.

Заседанието на парламентарната комисия по енергетика, на което трябваше да бъде изслушан енергийния министър, се провали заради неналичието на кворум.

" Ситуацията с доставките на природен газ не визира единствено България, а цяла Европа. За страдание, зависимостта от съветски газ набъбна през последните години. Когато главният снабдител на Европа не е резистентен и не преследва единствено търговски цели не може да се предвижда какво би се случило действително ”, изясни министър Николов.

Той уточни, че заради характерната обстановка в света никой не разкрива информация, от кое място доставя и с кого договаря за газ.

На въпро какво се случва с интерконектора България-Гърция, за който се твърди, че ще проработи от 1 юли, енергийният министър в оставка отговори: " Интерконекторът сега работи, той се тества. Цялата инфраструктура е цялостна с газ. Всички процедури, които са свързани със сертификация и цялата регулаторна рамка се оформя сега. Дружеството би трябвало да си промени структурата и да стане самостоятелен оператор. В момента, когато всички стъпки са изпълнени ще стартира комерсиална употреба ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР