В момента действа писмото за едностранно прекратяване на меморандума с

...
В момента действа писмото за едностранно прекратяване на меморандума с
Коментари Харесай

Какво се чака до седмици? Росен Христов говори за Джемкорп

В момента работи писмото за едностранно преустановяване на меморандума с " Джемкорп " (Gemcorp Holdings) и " Ай Пи 3 " (IP3 Corporation). Това сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов по време на чуване във краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на Меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorpи  IP3 от държавното управление на Кирил Петков. По думите на Христов едностранно преустановяване ще влезе в действие след към 2-3 седмици.

Министърът посочи, че първо е изпратено писмо с искане за прекратяването на меморандума по взаимно единодушие, само че документът не е подписан от ответните страни. След като това не се е случило, Христов е изпратил писмо за едностранно преустановяване, което ще влезе в действие 30 дни след изпращането му. Междувременно са получени писма от двете компании, че са съгласни с прекратяването и нямат искания, само че от тях не е подписано съглашение за преустановяване по взаимно единодушие. " Т.е. сега работи моето писмо за едностранно преустановяване, което де факто ще приключи меморандума след към 2-3 седмици “, заяви Росен Христов, представен от novini.bg. Според него фирмите изчакват периода за едностранно преустановяване на меморандума.
-->
За момента няма открити вреди за България, само че това е, тъй като към момента не завършила цялостната инспекция на Министерството на енергетика, разяснява още служебният енергиен министър. Христов добави, че тече инспекция и за вреди, породени от приключване на информация. Подаден и е отчет до ДАНС, съдържащ всички индикации и опити за приемане на информация, с цел да може способените органи да преценяват дали това е свързани с меморандума и доколко каква информация е била предоставена и има ли вреди или не за страната.

Министър Христов добави, че този меморандум е толкоз е изчерпателен, че включва " всичко, което даже е покрай енергетиката ". Той уточни, че най-обемният план по Плана за възобновяване и развиване е за закупуването на акумулатори и построяването на голям парк за предпазване на сила, както и създаване на електроцентрала на геотермална сила. " Тези планове явно попадат под меморандума, само че нямаме съответни данни някои от тези компании да е обвързвана с някои от тези планове ", приключи служебният министър на енергетиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР